home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκηση

Κορινθία: 7.640.000 ευρώ για το δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το συμφωνητικό για το εν λόγω οδικό έργο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το βράδυ χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας το εργολαβικό συμφωνητικό για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έργο προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Π. Νίκας, «το συγκεκριμένο έργο, το οποίο το ζητούσε για δεκαετίες η περιοχή, θα βελτιώσει την πρόσβαση στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά αυτά χωριά, τους χιλιάδες αγρότες και φυσικά τους πολίτες».

Μετά την έκπτωση από τον ανάδοχο κατά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο -με το οποίο θα αντιμετωπιστούν κατολισθητικά φαινόμενα στον πιο πάνω δρόμο- θα ανέλθει τελικά σε 5.750.150,01 ευρώ, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 10 μήνες.

Άλλες συμβάσεις

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε χθες στην Κόρινθο εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών προϋπολογισμού 70.000 ευρώ που αφορούν στην αποκατάσταση οχετού σε υδατόρεμα στην διασταύρωση της εθνικής οδού Κορίνθου – Άργους με την παράκαμψη προς Μαψό. Η δαπάνη για το εν λόγω έργο θα ανέλθει σε 67.200 ευρώ, μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.

Διαβάστε ακόμα

Ακόμα, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα εργολαβική σύμβαση για εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής για την περίοδο 2021 – 2022, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 110.000 ευρώ. Η τελική δαπάνη του έργου, μετά την έκπτωση του αναδόχου, ανέρχεται σε 59.279,83 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων (Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού για το κολυμβητήριο της Κορίνθου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

Η εν λόγω σύμβαση αφορά, ειδικότερα, στην προμήθεια από την Π.Ε. Κορινθίας ενός θερμομονωτικού καλύμματος στο κολυμβητήριο Κορίνθου για εξοικονόμηση ενέργειας και την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρακάθισε σε δείπνο με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Κορινθίας, με τους οποίους συζήτησε για διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button