home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Συναντήθηκαν με τα ραβασάκια του λιμενικού ανήμερα της Εθνικής επετείου

«Σαφάρι» για παράνομο παρκάρισμα στο λιμάνι – Δεν γλίτωσαν τις κλήσεις και τα πρόστιμα
Κλήσεις λιμενικό Ναύπλιο (4)

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο φουντώνει συνήθως τις μέρες που η πόλη έχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Παράλληλα αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης και προκαλεί γκρίνιες μεταξύ των μόνιμων κατοίκων που βλέπουν τους τουρίστες να καταλαμβάνουν συστηματικά τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί γι’ αυτούς με ειδική σήμανση. Πρόβλημα δημιουργείται και στο λιμάνι λόγω της κατάληψης του πεζοδρομίου από κάποιους οδηγούς. Αυτό οδήγησε για ακόμα μια φορά τους λιμενικούς να μοιράσουν κλήσεις σε αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει παράνομα στη χερσαία ζώνη.

Από την άλλη είναι γνωστό το πρόβλημα με τις περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην πόλη του Ναυπλίου. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να παρκάρουν όπου βρουν πρόχειρα, σε σημεία όπου απαγορεύεται να το κάνουν, πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και σε πλατείες.

Κλήσεις λιμενικό Ναύπλιο (1)

Η κατάληψη σε πεζοδρόμια και το πρόστιμο

Αυτή τη φορά συναντήθηκαν με τα ραβασάκια του λιμενικού οι οδηγοί που είχαν κάνει μερική κατάληψη σε πεζοδρόμια, ενώ υπήρξαν και αυτοί που επέλεξαν σημεία στα οποία με σήμανση δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα.

Όταν τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε δρόμους καθίσταται ριψοκίνδυνη η μετακίνηση των πεζών και ειδικά των Ατόμων με Αναπηρία.

Κλήσεις λιμενικό Ναύπλιο (3)

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός δεν απομακρύνει το αυτοκίνητό του από το σημείο εντός των επόμενων τριών ωρών, τότε θα λάβει νέο πρόστιμο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παρέλθει και το δεύτερο τρίωρο, τότε το αυτοκίνητό του θα απομακρυνθεί.

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο δεν είναι κάτι καινούριο, ειδικά κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ιδίως σε ημέρες με μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή. Οι έλεγχοι είναι καλοδεχούμενοι, όμως θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την ασφάλεια όσων παρκάρουν στο λιμάνι, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για την εξεύρεση νέων θέσεων πάρκινγκ πλησίον του ιστορικού κέντρου.

Κλήσεις λιμενικό Ναύπλιο (2)

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Τ. Πασσαλής

    Δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία βουληση ,από την Δημοτική Αρχή ,αντιμετώπισης του προβλήματος ή έστω σοβαρού προγραμματισμού για την αντιμετώπισή του. Οι δε αρμόδιες λιμενικές και αστυνομικές αρχές περιορίζονται σε μερικούς ελέγχους ,οι οποίοι λόγω της σπανιότητάς τους και της έκτασης που έχει πάρει το παράνομο πάρκινγκ δεν καταφέρνουν τίποτα.
    Αν δεν υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός και εφαρμογή μέτρων για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο και στο λιμάνι η κατάσταση θα χειροτερεύει και κάθε πλατεία ,σοκάκι και πεζοδρόμιο θα μετατρέπεται σε πάρκινγκ.
    Βέβαια την ευθύνη του σχεδιασμού την έχουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες.Δεν είναι όμως άμοιρες ευθυνών οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές ,που είναι επιφορτισμένες με την επιτήρηση και τον έλεγχο των οδικών σημάνσεων.
    Αλλιώς ο καθένας θα κάνει ότι θέλει και θα παρκάρει όπου θέλει χωρίς επιπτώσεις και έτσι θα αλλοιωθεί εντελώς το ιστορικό κέντρο προς δόξαν της κακώς εννοούμενης επισκεψιμότητας.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis