home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Απόστρατοι λιμενικοί ζητούν βουλευτική παρέμβαση – Έντονη αναστάτωση

Έγγραφη διαμαρτυρία από το Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Αργολίδας
λιμενικό βράδυ

Έγγραφη διαμαρτυρία για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα απέστειλε ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Ν. Αργολίδας «Ο ιερομάρτυς Φωκάς» προς τους βουλευτές του νομού.

Η επιστολή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο, πλοίαρχο Λ.Σ. (ε.α.) Χρήστο Γκούμα και τη γραμματέα, σημαιοφόρο Λ.Σ. (ε.α.) Αγγελική Παπακωνσταντίνου είναι η ακόλουθη:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος οι διάχυτες φήμες ότι θα πραγματοποιηθεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να μειωθούν τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ ακολουθία των α) Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και β) Ε.Λ.Ο.Α.Ν.(Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Ναυτικού) από τις ανταποδοτικές κρατήσεις που μέχρι τούδε διενεργούνται επί της πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών και εξοπλιστικών δαπανών.

Το Υπουργείο Οικονομικών το Φεβρουάριο του 2021 ζήτησε αρμοδίως, ενόψει των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ε.Δ., να ρυθμιστεί νομοθετικά η μείωση κατά 50% των ποσοστών των διενεργουμένων κρατήσεων υπέρ των εν λόγω Ταμείων.

Το Υπουργείο Οικονομικών αιτιολόγησε το αίτημά του επικαλούμενο ότι κατά την τελευταία δεκαετία οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι αυξημένες σε σχέση με τα παρελθόντα έτη.

Τα ως άνω επιβεβαιώνονται με έγγραφη απάντηση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε σχετικό ερώτημα βουλευτών.

Από τη γραπτή απάντηση του κυρίου Υπουργού προς τους ερωτήσαντες Βουλευτές συνάγεται ότι αφενός θα επέλθει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την υποστήριξη μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων αφετέρου θα διασφαλισθεί διαχρονικά η ενίσχυση των Ταμείων προς χορήγηση εγκαίρως των παροχών τους χωρίς κινδύνους για την βιωσιμότητα τους. Όλα τα ανωτέρω προκαλούν ανησυχία στους Μετόχους.

Δεν είναι γνωστό ότι οι μόνοι Δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επικουρική ασφάλιση είναι οι Στρατιωτικοί και οι Λιμενικοί και ότι δεν καταβάλλεται εργοδοτική εισφορά 3% από την πολιτεία στα αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των στελεχών Μετοχικά Ταμεία που έχουν ιδρύσει; Και στο παρελθόν υπήρξαν κατά περιόδους αυξημένες εξοπλιστικές δαπάνες χωρίς όμως να μειωθούν τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων.

Ως Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Ν. Αργολίδας “Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΩΚΑΣ” εκπροσωπώντας 95 μέλη, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε αρμοδίως, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη αποφάσεων που σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως η σημερινή, θα έχει αντίκτυπο στο ηθικό του προσωπικού των Ε.Δ. και του Λιμενικού Σώματος».

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.

Αναφορά Ανδριανού στη Βουλή

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα υπόμνημα Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Νομού Αργολίδας «Ο Ιερομάρτυς Φωκάς» όπου διατυπώνονται οι ανησυχίες των μελών του Συλλόγου ως προς την προοπτική νομοθετικής παρέμβασης για τη μείωση των εσόδων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων δυνάμεων μέσω των σχετικών κρατήσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis