home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάνη: Ανοίγει τις πόρτες της σε ερευνητές η οικία Patrick & Joan Leigh Fermor

Προκήρυξη δύο θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 από το Μουσείο Μπενάκη
Οικία fermor Μάνη

Τις πόρτες της θα ανοίξει σε δύο ερευνητές η οικία Patrick & Joan Leigh Fermor στη Μάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη. Η προκήρυξη αφορά δύο θέσεις φιλοξενίας, διάρκειας 1,5 μήνα έκαστη, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με την πρώτη να πραγματοποιείται το φθινόπωρο του 2023 και τη δεύτερη την άνοιξη του 2024.

Στο πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας της Οικίας Leigh Fermor, το Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται με τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Freie Universität Berlin (Centrum Modernes Griechenland), το Princeton University (Stanley J. Seeger ’52 Center for Hellenic Studies) και το UCLA – University of California Los Angeles (Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture). Με κοινά κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί, το κάθε ένα από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα επιλέγει από δύο φιλοξενούμενους ανά ακαδημαϊκό έτος επιπλέον εκείνων του Μουσείου, μέσα από αντίστοιχες διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων των ενδιαφερομένων.

Η διαδικασία επιλογής των φιλοξενούμενων

Η επιλογή των φιλοξενούμενων της Οικίας Leigh Fermor βασίζεται στα παρακάτω κριτήρια:

– επιστημονική αριστεία καθώς και προοπτικές μελλοντικής αριστείας,

– σαφήνεια, δομή και διατύπωση ερευνητικών στόχων στην πρόταση σε σχέση με την ποιότητα και τον εν δυνάμει αντίκτυπο της έρευνας,

– δυνητική απήχηση της έρευνας στο διδακτικό και συγγραφικό έργο του υποψήφιου,

– προτίμηση σε υποψήφιους οι οποίοι υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά. Προκειμένου να εξεταστεί νέα αίτηση από ερευνητή θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών από την ολοκλήρωση μιας φιλοξενίας εργασίας στην Οικία Leigh Fermor.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και λοιπές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Μουσείου Μπενάκη εδώ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis