home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Προφυλακίστηκαν οι μισοί για την υπόθεση ναρκωτικών – Ποιοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην αγροικία του 48χρονου στη Δαλαμανάρα, όπου διέμενε μαζί με την 42χρονη και τον 19χρονο – Και οι τρεις τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι – Ελεύθεροι υπό όρους ο αστυνομικός, η δικηγόρος και ο επιχειρηματίας.
Δικαστήρια Ναυπλίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες από το Άργος, που κατηγορούνται για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αργολίδα και οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, στο Ναύπλιο, σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει για να απολογηθούν.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να μην προφυλακιστούν η δικηγόρος, ο αστυνομικός και ο επιχειρηματίας, όπως είχε διαφανεί πως θα συμβεί από τις μεσημεριανές ώρες. Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γεωργιανή φέρεται να αναίρεσε την κατάθεσή της που ενοχοποιούσε τη δικηγόρο, τον αστυνομικό και τον επιχειρηματία. Η κατάθεση αυτή ήταν που είχε οδηγήσει στη σύλληψή τους.

Η έρευνα των Αρχών επικεντρώθηκε στην αγροικία του 48χρονου στη Δαλαμανάρα, όπου διέμενε μαζί με την 42χρονη γιατρό και τον 19χρονο γιο της, φοιτητή νομικής. Και οι τρεις τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Να σημειωθεί πως ο αστυνομικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, η οποία οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, ευρείας κλίμακας επιχείρηση, μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ένας αστυνομικός, μία δικηγόρος, ένας επιχειρηματίας και μία γιατρός και ο νεαρός γιος της που είναι φοιτητής Νομικής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Έλληνες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 19, 48 και 51 χρόνων και δυο γυναίκες 42 και 44 χρόνων.

Ένας από τους δράστες φέρεται να είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ στο σπίτι του είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους.

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,20 μέτρων, αλλά και σπόροι κάνναβης βάρους δυο κιλών και 154 γραμμαρίων.

Σε ένα υπόγειο της αγροικίας εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πυροβόλο όπλο με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα.

Σε έρευνες στο σπίτι του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 148 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 49χρονου αστυνομικού κατασχέθηκε το κινητό του για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός εμπλοκής του από τις συνομιλίες του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis