home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Προθεσμία στις απολογίες των 6 για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τον αστυνομικό

Σε οπλοστάσιο και αποθήκη ναρκωτικών είχαν μετατρέψει αγροικία, τα μέλη της σπείρας από το Άργος – Γνωστά ονόματα ανάμεσα στους συλληφθέντες
Δικαστήρια Ναυπλίου υπόθεση ναρκωτικών (5)

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι έξι συλληφθέντες από το Άργος, που κατηγορούνται για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αργολίδα και οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, στο Ναύπλιο, το μεσημέρι της Τρίτης 18 Οκτωβρίου. Ο ένας θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και οι υπόλοιποι πέντε την Παρασκευή. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, η οποία οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, ευρείας κλίμακας επιχείρηση, μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών. Ανάμεσα τους ένας αστυνομικός, μία δικηγόρος, ένας επιχειρηματίας και μία γιατρός και ο νεαρός γιος της που είναι φοιτητής Νομικής.

18.10.2022 Αργολίδα εξάρθρωση ναρκωτικά
ΦΩΤΟ: Ελληνική Αστυνομία

Η αγροικία στη Δαλαμανάρα αποθήκη ναρκωτικών

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Έλληνες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 19, 48 και 51 χρόνων και δυο γυναίκες 42 και 44 χρόνων. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στην αγροικία του 48χρονου στη Δαλαμανάρα, όπου διέμενε μαζί με την 42χρονη και τον 19χρονο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,20 μέτρων, αλλά και σπόροι κάνναβης βάρους δυο κιλών και 154 γραμμαρίων.

Ένας από τους δράστες φέρεται να είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ στο σπίτι του είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους.

18.10.2022 Αργολίδα εξάρθρωση ναρκωτικά
ΦΩΤΟ: Ελληνική Αστυνομία

Εντοπίστηκαν και όπλα στις έρευνες

Σε ένα υπόγειο της αγροικίας εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πυροβόλο όπλο με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα.

Σε έρευνες στο σπίτι του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 148 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 49χρονου αστυνομικού κατασχέθηκε το κινητό του για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός εμπλοκής του από τις συνομιλίες του.

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα εκρηκτικά κατά περίπτωση με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Ναυπλίου που ερευνά τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην σπείρα, αλλά και τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες παρανομίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis