home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα η εγκληματική οργάνωση. Ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά στην Αργολίδα –  Τί λέει η αστυνομία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρήκε ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου έχουν οδηγηθεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε τα ναρκωτικά στην Αργολίδα, η σύλληψη των οποίων έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Από την αστυνομία πριν λίγο έγινε η επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αργολίδας. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα εκρηκτικά

Σύμφωνα με την αστυνομία κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -13,5- κιλά κάνναβης.

18.10.2022 Αργολίδα εξάρθρωση ναρκωτικά
ΦΩΤΟ: Ελληνική Αστυνομία

Αναφέρει συγκεκριμένα η αστυνομία:

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αργολίδας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (17.10.2022) το μεσημέρι, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, -4- άνδρες, ηλικίας από 19 έως 51 ετών, καθώς και 2 γυναίκες, ηλικίας 42 και 44 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), στο Ναύπλιο και το Άργους Αργολίδας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Κατά τη διάρκεια της, επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα-οικία του 48χρονου, όπου διέμεναν και οι 19χρονος και 42χρονη, κατά την οποία βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 13.427 γραμμαρίων,

• 38 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,2 μέτρων, περίπου,

• σπόροι κάνναβης, συνολικού βάρους 2.154 γραμμαρίων

• 18 σπόροι κάνναβης,

• 1 πολεμικό τυφέκιο, τύπου «Kalasnikov»,

• 1 πυροβόλο όπλο, μετά γεμιστήρα και 7 φυσιγγίων,

• 3 κυνηγετικά όπλα,

• 9 πυροκροτητές,

• 7 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας,

• 11,5 μέτρα βραδύκαυστου σχοινιού,

• 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

• 1 ζυγαριά ακριβείας,

• 2 κινητά τηλέφωνα,

• 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνες σε οικία του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 148 γραμμαρίων, ενώ στην οικία του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button