home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

Νέα Κίος: Ταξίδι στο παρελθόν για μαθητές από το Λυγουριό

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Λυγουριού στο ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Νέας Κίου

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Λυγουριού στη Νέα Κίο, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο παρελθόν-Νέα Κίος», την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται στο ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Νέας Κίου και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να ενημερωθούν για μία από τις θλιβερότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έκρινε απαραίτητο οι μαθητές να ενημερωθούν, να βιώσουν, να δράσουν και να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της προσφυγιάς, ένα θέμα επίπονα διαχρονικό και επίκαιρο.

Γυμνάσιο Λυγουριό 2

Οι μαθητές εξερεύνησαν ιερά κειμήλια στον Ιερό Ναό Θεομάνας Οδηγήτριας, αντικρύζοντας εικόνες που φυλάσσονται εκεί μετά την καταστροφή του 1922. Επισκέφθηκαν ακόμα το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο όπου παρατήρησαν τα εκθέματα και ενημερώθηκαν για τη χρήση τους, ενώ στο τέλος της επίσκεψης αποτύπωσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για την ειρήνη και τον πόλεμο, καταλήγωντας σε ένα σύνθημα «Το 2022 όλοι οι Έλληνες είμαστε Μικρασιάτες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button