home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ: Η Τέχνη στη θεραπεία της απεξάρτησης

Συνέχιση των δράσεων για τη στήριξη στον αγώνα απεξάρτησης
Συγγραφή

Η τέχνη αποτελεί για τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) ένα βασικό εργαλείο στον δρόμο για την απεξάρτηση. Έτσι, και κατά τις καλλιτεχνικές-θεραπευτικές δράσεις που υλοποιούνται στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στο Ναύπλιο, η τέχνη κατέχει κεντρική θέση.

Οι παραπάνω δράσεις περιλαμβάνουν ομάδες τέχνης, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους, παρακολούθηση αρχαίου θεάτρου και άλλα.  Οι ομάδες αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφράσουν και να μοιραστούν συναισθήματα, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και κλίσεις. Έτσι κοινωνικοποιούνται και αφήνουν να έρθουν στην επιφάνεια αισθήματα αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Γίνονται ακόμα ικανοί να βιώσουν μια άλλη σχέση με τον χρόνο, να συνειδητοποιήσουν τη συνέχεια του «εδώ και τώρα» και να δουν την προοπτική της εξέλιξης στον εαυτό τους, καθώς θέτουν στόχους και σχεδιάζουν το μέλλον.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το εργαστήρι δημιουργικής γραφής, με εξατομικευμένο σχεδιασμό βασισμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους, μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Τέχνης ΦΟΥΓΑΡΟ, με κάθε μέλος να δημιουργεί τη δική του ιστορία βασισμένη σε δικά του βιώματα, και την παρουσίαση όλων στην ομάδα. Πρόκειται για δράσεις που προφέρουν ουσιαστικά στα άτομα που διανύουν τον δρόμο της απεξάρτησης, με το Πολυδύναμο Κέντρο και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις δράσεις με την αξιοποίηση της προσφοράς εθελοντών και φορέων του τόπου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis