home design 800x400
home design 1170Χ320

Απόφαση σοκ: Οι ώρες αιχμής που θα κόβεται υποχρεωτικά η κατανάλωση ρεύματος από 1η Δεκεμβρίου

Η κοινή απόφαση των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
λάμπα ηλεκτρικό ρεύμα

Σε συμφωνία ήρθαν οι Υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Σύνοδό τους με πολιτική απόφαση να μειωθούν οι υψηλές τιμές της ενέργειας μέσα από εξοικονόμησή ρεύματος σε ώρες αιχμής, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση και τον πιο δύσκολο χειμώνα εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνεται αναφορά για τα μέτρα στο ηλεκτρικό ρεύμα:

«Συμφωνία επιτεύχθηκε για εθελοντικό στόχο συνολικής μείωσης 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και υποχρεωτικό στόχο μείωσης 5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής. Τα κράτη μέλη θα προσδιορίσουν το 10% των ωρών αιχμής που θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση από 1η Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023. Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να επιλέξουν τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι κατά την περίοδο αυτή».

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αστρονομικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και με τεράστια αστάθεια της αγοράς», είχε δηλώσει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις αρχές του προηγούμενου μήνα προσθέτοντας ότι η Κομισιόν θέτει έναν υποχρεωτικό στόχο για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής δηλώνοντας πεπεισμένη ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την οικονομική δύναμη, την πολιτική βούληση και την ενότητα για να διατηρήσουν το πάνω χέρι.

Οι ώρες αιχμής στην Ελλάδα είναι συνολικά 5, από τις 9 ως τις 10 το πρωί και το τετράωρο 18.00-22.00, οι οποίες καθορίστηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis