home design 800x400

Π. Νίκας: Στους δήμους η ευθύνη για τη στέγαση των ευπαθών ομάδων

Παραχωρήσεις περιοχών για καταυλισμούς ρομά

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όταν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως η ευθύνη διαχείρισης του θέματος της στέγασης των ευπαθών ομάδων -μεταξύ των οποίων και οι ρομά-, όπως και της ποιότητας ζωής τους γενικότερα, ανήκει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, δηλαδή στους δήμους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η ευθύνη ανήκει στους δήμους, εμείς ως Περιφέρεια έχουμε προσφερθεί να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και όπου απαιτηθεί». Μάλιστα σημείωσε πως έχει απευθυνθεί προς τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, παραχωρώντας τις -αδειοδοτημένες ως κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα- περιοχές στην Μπιρμπίτα και την Μακαρία, προκειμένου να τις διαχειριστούν ως κατά νόμο υπεύθυνοι.

Ακόμα, τόνισε πως κατά τη θητεία του, ως Δήμαρχος Καλαμάτας, είχε ζητήσει εγγράφως δύο φορές από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή να του διαθέσει τον χώρο στην Μπιρμπίτα. Υπογράμμισε πως η αποδοχή της παραχώρησης μπορεί να δρομολογήσει την μόνη λύση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα -διαδικασία για την οποία έχει ενημερώσει και την κυβέρνηση.

Σχόλια

Exit mobile version