ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Πώς αλλάζει η καθημερινότητα των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Νέες δομές φροντίδας και επαγγελματικής εκπαίδευσης σε Βιομηχανικές Περιοχές με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.
ΒΙΠΕ Τρίπολης

Στη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη ΒΙΠΕ Τρίπολης προχωρά η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, με στόχο την ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης υποστηρικτικών δομών εντός των Επιχειρηματικών Πάρκων, που φιλοδοξεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των εργαζομένων, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την κοινωνική συνοχή. Αντίστοιχες δομές δρομολογούνται επίσης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και στην Πάτρα.

Σύνδεση εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

Στο ίδιο πλαίσιο, από το σχολικό έτος 2026-2027, οι Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ θα προσαρμόσουν τα προγράμματά τους στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ΒΙΠΕ. Οι ειδικότητες θα σχετίζονται άμεσα με τομείς όπως:

Διαφήμιση
  • αυτοματισμοί
  • ηλεκτρολογικές εφαρμογές
  • μεταλλικές κατασκευές
  • θερμικές εγκαταστάσεις
  • logistics και ενεργειακά συστήματα
  • ψηφιακές υποδομές

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μέσω μαθητείας, διευκολύνοντας τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση, με προοπτικές για ανταγωνιστικές αποδοχές στη βιομηχανία.

25.000 άνεργοι στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Το πρόγραμμα προβλέπει τη συμμετοχή τουλάχιστον 25.000 ανέργων σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2026, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, με διετή διάρκεια φοίτησης.

Διαφήμιση

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών σε περιοχές όπου δεν λειτουργούν σήμερα σχολές της ΔΥΠΑ, ενισχύοντας την περιφερειακή ανάπτυξη και την ισόρροπη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για τις ΒΙΠΕ

Η συνεργασία ΔΥΠΑ – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, όπου οι επιχειρήσεις καταγράφουν τις ανάγκες τους και οι εκπαιδευτικές δομές ανταποκρίνονται με στοχευμένα προγράμματα.

Το δίκτυο των 27 βιομηχανικών περιοχών της χώρας, με περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις και πάνω από 30.000 εργαζόμενους, αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, με παρουσία σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα και η Τρίπολη.

Η νέα αυτή στρατηγική φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κατάρτισης και απασχόλησης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και προσφέροντας ουσιαστικές ευκαιρίες στους εργαζόμενους.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis