home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Άνοιξε η πλατφόρμα για την «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών»

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022 οι αιτήσεις
ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών», ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους δικαιούχους δημότες να υποβάλλουν την αίτησή τους. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα είναι στη διάθεση των πολιτών μέχρι και την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022.

Ως δικαιούχοι ορίζονται οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα), συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί), όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα: α) του Έλληνα πολίτη, β) πολίτη της ΕΕ, γ) πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν), και δ) της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή για τουλάχιστον 2 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700€.

Οι περιοχές που εντάσσονται στον κατάλογο των ορεινών περιοχών για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι: η Περαχώρα, ο Ασπρόκαμπος και τα Πίσια, με βάση τον «ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της από την Απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/ΕΟΚ, 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όσον αφορά το χορηγούμενο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης, αυτό ανέρχεται στα:

 -Εξακόσια ευρώ (600€) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ,και

-Τριακόσια ευρώ (300€) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3.000,01) ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://oreina.epidomata.gov.gr/  να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους, με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISNET. Στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση με email ή με sms.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2021 εγκρίθηκε, θα κληθούν – μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms – να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2022, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κ.λπ.) και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται – εφόσον απαιτηθεί – να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2022.

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2022 προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis