home design 800x400
home design 1170Χ320

Με θεαματικό τρόπο το Ναύπλιο τίμησε τη θάλασσα και τους ανθρώπους της (Εικόνες – βίντεο)

Η Ναυτική Ναυπλιάδα πρόσφερε ωραίες εικόνες σε ντόπιους και επισκέπτες.
Ναυτική Ναυπλιάδα 2022 (18)

Κοκκίνισε η θάλασσα στο λιμάνι του Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου 28 Αυγούστου στα πλαίσια της Ναυτικής Ναυπλιάδας που επέστρεψε φέτος δριμύτερη, προσφέροντας χρώμα και θέαμα. Η «βαρκαρόλα» ήταν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που αποδίδουν τιμή στη θάλασσα και τους ναυτικούς.

Αρχικά έπλευσε με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες των αλιέων. Στη συνέχεια καπνογόνα δημιούργησαν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και τέλος βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα στο Ναύπλιο.

Ναυτική Ναυπλιάδα 2022 1
Φώτο: ΔΟΠΠΑΤ

Νωρίτερα, στους δρόμους της παλιάς πόλης οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» έκαναν περιδιάβαση τραγουδώντας επτανησιακά τραγούδια, κάτι που συνέβη και αργότερα στη βόλτα με τις βάρκες.

Ο λιμενάρχης Ναυπλίου έκανε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν η δημοτική φιλαρμονική Ναυπλίου και χορευτικό τμήμα από το Ίδρυμα «Βασίλης Παπαντωνίου».

Ναυτική Ναυπλιάδα 2022 2
Φώτο: ΔΟΠΠΑΤ

Στα πλαίσια της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022 έργα τέχνης από πλειάδα καλλιτεχνών εκτίθενται στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά από το δημαρχείο, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Έκθεση Τριών Ναυάρχων Ναύπλιο
Φώτο: anagnostis

Η γιορτή είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Τη Ναυτική Ναυπλιάδα 2022 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis