home design 800x400
home design 1170Χ320

«Πέφτει η νύχτα στο Παντέρμο»: Πώς η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων Κρητικών έγινε τραγούδι

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό επίθεσης δύο Κρητικών σε Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο, ο Αλέξανδρος Κανακάκης καυτηριάζει τη νοοτροπία που διέπει ορισμένους συντοπίτες του
Τραγούδι Κανακάκης youtube

«Πέφτει η νύχτα στο Παντέρμο» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τον μουσικό Αλέξανδρο Κανακάκη. Με καυστικό τρόπο σχολιάζεται η συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων του νησιού που τείνουν με ευκολία να ασκούν βία εις βάρος όσων μοιάζουν να τους ενοχλούν. Αντλώντας τον τίτλο από το γνωστό παιχνίδι «πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο» και με μουσικές που θυμίζουν την ιταλική χερσόνησο ο Κανακάκης παρουσιάζει την νοσηρή νοοτροπία κάποιων Κρητικό σαν μια άλλου τύπου μαφία που πλήττει το νησί.

Ένα νησί το οποίο μοιάζει να μένει «παντέρμο», να αφήνεται και να δυστυχεί από τους πολλά βαρείς κατοίκους του. Χαρακτηριστικοί οι στίχοι Δεν ξέρει λάθος τι θα πει και τί θα πει συγνώμη, και στο σπαθί του, ούτε φτερό της μύγας δε σηκώνει. Πολλά βαρύς, πολλά θρασύς γιατί δεν είναι μόνος, τα παλικάρια της φακής μαφία είναι και νόμος.

Ο Κανακάκης επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να σατιρίσει μια κατάσταση που μόνο κακό κάνει στο νησί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμαυρώσει την γνωστή σε όλο τον κόσμο κρητική φιλοξενία. Μέσα από ένα τραγούδι και με χιουμοριστικό τρόπο εφιστά την προσοχή σχετικά με ένα φαινόμενο που πρέπει να εκλείψει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis