home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΑυτοδιοίκηση

Επιμένουν για Ανάβαλο στη Βόρεια Κυνουρία

Μέσα στον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς

Μέσα στον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να ανακοινωθούν τα έργα τα οποία θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 – 2027, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στην Αθήνα, κατά την σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο ΑΑΤ υπό τον υπουργό Γ. Γεωργαντά με αντικείμενο το έργο άρδευσης των γεωργικών εκτάσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από τις πηγές Αναβάλου.

Σύσκεψη Γεωργαντάς έργα Αρκαδία 3 1

Στην σύσκεψη, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασοπούλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο σύμβουλος του υπουργού Μάκης Παπαταξιάρχης.

Οι αντιπεριφερειάρχες γνωστοποίησαν στον υπουργό ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη και μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τεύχη δημοπράτησης του εν λόγω έργου.

Σύσκεψη Γεωργαντάς έργα Αρκαδία 1 1

Ο υπουργός συζήτησε για όλες τις επί μέρους λεπτομέρειες χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και για άλλα αναγκαία αρδευτικά έργα, μεταξύ των οποίων το έργο των δικτύων της λίμνης Τάκα, με στόχο την αναζωογόνηση των γεωργικών εκτάσεων της Αρκαδίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button