home design 800x400
home design 1170Χ320

Θλίψη στην Αρκαδία για το θάνατο της 33χρονης γιατρού Γεωργίας Ζιαζιά

Η Γεωργία από την Κανδήλα Μαντινείας έχασε τη μάχη της ζωής, παλεύοντας δυνατά με τον καρκίνο όρθια.
Γεωργία Ζιαζιά

Θλίψη επικρατεί στην Αρκαδία στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της 33χρονης γιατρού Γεωργίας Ζιαζιά από την Κανδήλα Μαντινείας. Η εκλιπούσα έδινε μάχη με τον καρκίνο, προσφέροντας παράλληλα τη βοήθειά της στους καρκινοπαθείς ασθενείς στο Νοσοκομείο Αγία Ελένη.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 23/8 στις 4 μ.μ. στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) στην Κανδήλα Αρκαδίας.

Η Γεωργία Ζαζιά είχε υπηρετήσει ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και το περιφερειακό ιατρείο Κάψια. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην επιλογή της Παιδιατρικής. Είχε εξασκήσει την ειδικότητά της στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όμως η επάρατη νόσος δεν της επέτρεψε να συνεχίσει. Στη συνέχεια άλλαξε ειδικότητα δηλώνοντας τη Δερματολογία. Όσο μπορούσε πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε καρκινοπαθείς, δίνοντας και η ίδια μάχη με την ασθένεια.

Το μήνυμα της οικογένειάς της

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η οικογένεια της νεαρής Γεωργίας που έφυγε πρόωρα από τη ζωή:

«Τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι δύσκολο να αποτυπωθούν σ’ αυτές τις στιγμές. Ίσως είναι και περιττό. Σαν ελάχιστο φόρο μνήμης, σου το οφείλουμε όμως Γεωργία μας. 

Όταν άνοιγες τα φτερά σου, πάνω στο άνθος της ηλικίας σου, η μοίρα στα τσάκισε.  Εσύ συνέχισες με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς ποτέ να ψάχνεις το γιατί. Χωρίς να ρωτάς “γιατί σε μένα”. Κοίταζες πάντα μπροστά με περηφάνια και περιφρόνηση στα μελλούμενα. Γιατί καλώς ή κακώς ήξερες και γνώριζες.  Στάθηκες μέχρι τέλους όρθια και αντιμετώπισες αντρίκια έναν αντίπαλο πολύ δύσκολο. Όπως όλα τα δύσκολα στη ζωή σου. Πολλαπλά χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες, ατέλειωτες εξετάσεις.  Το μοναδικό σου άγχος και μέλημα να μην λυγίσουν οι δικοί σου άνθρωποι στον δύσκολο αγώνα που είχαμε μπροστά μας. Μαζί σου. Στο πλάι σου. Αλλά και για το μετά… Να συνεχίσουμε. Αστείρευτη δύναμη και κουράγιο. Την αντλούσες από την αγάπη σου για τη ζωή, τη φιλία, τον χορό, τη μουσική, τα ταξίδια. 

Δεν θα ήθελες να κλαίμε και να στενοχωριόμαστε τη μέρα που σε ξεπροβοδίζουμε.  Αν μας επέτρεπες να εκφράσουμε όμως αυτό που πραγματικά νιώθουμε, θα ευχόμασταν να σταματήσει επιτέλους ο ακήρυχτος πόλεμος απέναντι στη νέα γενιά, στον ανθό της κοινωνίας μας, που μαραζώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.   Όπως έλεγε και ο Ηρόδοτος ” Στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετα στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους».  Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτός ο πόλεμος να σταματήσει. Να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Άλλοι νέοι άνθρωποι. Να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε για την παλιαρρώστια, την επάρατη νόσο. Τον καρκίνο. Να βρεθούν φάρμακα και θεραπείες. Να έχουν όλοι την φροντίδα και τη στήριξη που τους αρμόζει. 

Γεωργίτσα μας, η μνήμη σου δεν θα σβήσει. Γιατί έδωσες με τον τρόπο σου μαθήματα. Για το πώς να αγαπάμε τη ζωή, να μην την αφήνουμε να κυλάει χωρίς νόημα και σκοπό, να γευόμαστε κάθε καρπό που μας δίνει απλόχερα, να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα. Χωρίς τη βοήθειά σας, τη στήριξή σας και την αγάπη σας όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Αστέρι μας φωτεινό σε φιλάμε γλυκά για στερνή φορά.

Θα πούμε το τελευταίο αντίο στη Γεωργία μας την Τρίτη 23/8 στις 4μμ στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) στην Κανδήλα Αρκαδίας.

Παρακαλούμε αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να διαθέσει χρήματα για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis