home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ερωτήματα ενός δημότη της πόλης σε υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους

Γράφει ο Τάκης Πασσαλής.
Ναύπλιο πάρκινγκ παλιά πόλη 3

Ερωτήματα σε υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους απευθύνει ένας δημότης του Ναυπλίου, με αφορμή την εκλογολογία που ήδη έχει φουντώσει νωρίς νωρίς στο δήμο Ναυπλιέων, αρκετό καιρό πριν τη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Τάκης Πασσαλής θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα που αφορούν συγκεκριμένα προβλήματα της Αργολικής πρωτεύουσας:

«Αγαπητοί υποψήφιοι, που έχετε δηλώσει ή σχεδιάζετε να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας, το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο διάφορες γενικές σας απόψεις για τον δήμο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σεβαστές αν και γενικές.

Εγώ με την σειρά μου (φαντάζομαι και άλλοι) σαν δημότης του Ναυπλίου θα ήθελα να πληροφορηθώ τις θέσεις σας στα παρακάτω ζητήματα, σημαντικά κατά την γνώμη μου, που αφορούν την ίδια την πόλη.

Α) Καθαριότητα – Υγεία – Περιβάλλον

  1. Τον τελευταίο καιρό εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα με την συλλογή των σκουπιδιών. Αρκεί μια βόλτα, στην παλιά πόλη για να διαπιστωθεί η έλλειψη από επαρκή μικρά καλάθια συλλογής απορριμμάτων και όπου υπάρχουν είναι γεμάτα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού καθαριότητας. Το πρωί οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου γεμίζουν με μαύρες σακούλες σκουπιδιών, πού τις «περιποιούνται» οι γάτες… μέχρι να περάσει το φορτηγό του Δήμου.
  2. Τι θα κάνετε με την βιολογική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, η οποία μάλλον δυσλειτουργεί. Oι οσμές τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι μας θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης. Πώς σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε τα οικονομικά προβλήματα της πολύπαθης ΔΕΥΑΝ;
  3. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ναύπλιο από τα πυρηνελαιουργεία;
  4. Με τα ερείπια του παλιού κοσμήματος της πόλης του ξενοδοχείου Ξενία, της παλιάς πισίνας του Αμφιτρύωνα και τον δίπλα από αυτήν χώρο (παλαιός ρημαγμένος κήπος του ξενοδοχείου) τι θα κάνετε;
  5. Η εκβάθυνση του λιμανιού έγινε; Τα στοιχεία της υδρογραφικής υπηρεσίας θα δοθούν στην δημοσιότητα;

Ποιες είναι οι απόψεις σας;

  • Για τις κατολισθήσεις στον «γύρο» της Αρβανιτιάς έχετε κάποιο σχέδιο, ή τουλάχιστον θα προχωρήσετε κάποια μελέτη προς υλοποίηση;
  • Πώς θα μεριμνήσετε για τα αδέσποτα ζώα δεδομένου ότι είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η περίθαλψη και η φροντίδα τους;

Β) Καθημερινότητα

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με το χωροταξικό καθεστώς, που υπάρχει στη λειτουργία των πάσης φύσεως καταστημάτων εστίασης, καφέ-μπάρ κλπ; Η μεγάλη και άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα γραφικά σοκάκια καθιστά προβληματική ακόμα και την διέλευση των περιπατητών. Αρκεί μια βόλτα στα στενά πέριξ του Αγ. Νικολάου ή της Παναγίας (στην ελιά,  όπου κατά την παράδοση εμαρτύρησε ο Αγ. Αναστάσιος,  το παλιό μαρμάρινο εικονοστάσι που υπάρχει δίπλα δεν φαίνεται καλά-καλά) αλλά και στην οδό Σταϊκοπούλου για να διαπιστώσει την κατάσταση… Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (εκδήλωση πυρκαγιάς, μεταφορά ασθενούς) τα οχήματα δυσκολεύονται να περάσουν.
  2. Πώς θα αντιμετωπίσετε το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο ,το οποίο τείνει να το μετατρέψει σε ένα τεράστιο πάρκινγκ τα βράδια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ή τα Σαββατοκύριακα;
  3. Τι θα κάνετε με τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, οι οποίες μετά από καθυστέρηση δεκαετίας περίπου, άρχισαν να λειτουργούν σε μερικά οριοθετημένα σημεία του ιστορικού κέντρου; Πώς θα εξασφαλίσετε την εφαρμογή και την επιτήρηση των θέσεων αυτών; Όταν η τροχαία επιχειρεί να ελέγξει την εφαρμογή του μέτρου και βεβαιώνει παραβάσεις ξεσηκώνονται διάφορα «επιχειρηματικά» συμφέροντα τα οποία έχουν συνηθίσει στο προηγούμενο καθεστώς με αποτέλεσμα τα βράδια να επικρατεί κομφούζιο όταν ατονούν οι έλεγχοι της τροχαίας.

Αυτά, αγαπητοί υποψήφιοι, είναι μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία χρήζουν απάντησης στους μελλοντικούς ψηφοφόρους σας στην πόλη του Ναυπλίου.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα, σημαντικότερα ίσως…

Ελπίζοντας οι λίγες αυτές σκέψεις μου να γίνουν αφορμή για έναν γόνιμο διάλογο για το παρόν αλλά και το μέλλον του Ναυπλίου που όλοι αγαπάμε, νοιαζόμαστε και πονάμε για την άσχημη κατάσταση προς την οποία τείνει να μετατραπεί…»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis