home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΛακωνία

Σπάρτη: Το πανηγύρι του Μυστρά επιστρέφει χορταστικό και ανανεωμένο

Η εξαήμερη εμποροπανήγυρη που διεξάγεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της βυζαντινής Καστροπολιτείας, έχει μία μακρά ιστορία.

Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η Εμποροπανήγυρη του Μυστρά, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της από 27 Αυγούστου και έως τις 2 Σεπτεμβρίου για να υποδεχθεί θερμά τους χιλιάδες επισκέπτες και πιστούς φίλους της που σταθερά πλημμυρίζουν κάθε εκατοστό της.

Χορταστικό και ανανεωμένο το πανηγύρι του Μυστρά, εκτός από παιχνίδια, μαλλί της γριάς, φθηνά ψώνια και τα γνωστά εδέσματα, φέτος θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μουσικές βραδιές και πολιτιστικά δρώμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί και έκθεση τοπικών προϊόντων, υπό την επιμέλεια του Δικτύου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης – Ευρώτα.

Η ιστορία της Εμποροπανήγυρης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρη και διεξαγόταν στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Δεκάδες έμποροι και μικροπωλητές, συρρέουν στον Μυστρά, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού των παραγωγών, των εμπόρων, του πολιτισμού και της παράδοσης, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες, να αγοράσουν τα προϊόντα τους, να γευτούν την παραδοσιακή γουρουνοπούλα, τους λουκουμάδες και να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια, υπό το άγρυπνο βλέμμα της βυζαντινής Καστροπολιτείας.

Το εξαήμερο πανηγύρι διοργανώνεται από το δήμο Σπάρτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button