home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορώνη: Ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης στο Κάστρο

Το προς δημοπράτηση έργο αφορά στην αποκατάσταση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου – Τι προβλέπεται για το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας
Κάστρο Κορώνης

Έργα αποκατάστασης στο Κάστρο της Κορώνης και εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, ξεκινούν άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την επίσπευση των διαδικασιών για τα νέα έργα συντόνισε η Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο των αυτοψιών της στη Μεσσηνία.

Το σύνθετο έργο της στερέωσης και της αποκατάστασης στο Κάστρο της Κορώνης έχει ήδη απορροφήσει πιστώσεις που ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ. Το προς δημοπράτηση έργο, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφορά στην αποκατάσταση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου, με έργα στερέωσης και αποκατάστασης των βραχωδών πρανών, του τείχους και του προμαχώνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κα. Μενδώνη, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του αρχαιολογικού μουσείου στη Χώρα. Το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του αρχαιολογικού μουσείου της Χώρας, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού κτηριακών υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων του μουσείου και οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό και προσβάσιμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis