home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Δήμος Ναυπλιέων και καθαριότητα: Εννοιολογικά μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός αναφέρεται στο θέμα της καθαριότητας

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός αναφέρεται στο θέμα της καθαριότητας στην περιοχή του Ναυπλίου, παραθέτοντας εν συντομία τις απόψεις του πάνω σε αυτό το κομμάτι:

«Όταν κάποιος αναλογίζεται την πόλη του Ναυπλίου και τα γραφικά, τουριστικά – τα περισσότερα – χωριά που την πλαισιώνουν, στο μυαλό του η πόλη μας είναι συνυφασμένη με την ιστορία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την καθαριότητα. Η τελευταία, εξάλλου, μαζί με τον σεβασμό στο περιβάλλον συνιστά βασικό δείκτη του πολιτισμικού επιπέδου κάθε κοινωνίας.

Η φιλοσοφία ενός Δήμου στον τομέα της καθαριότητας οφείλει να επικεντρώνεται στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος, ώστε να αποτελεί μια περιοχή ζωντανή, λειτουργική, ευχάριστη και φυσικά πράσινη, εφάμιλλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Γι΄ αυτό η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη οφείλει να είναι συνεχής και βαρύνει πρωτίστως τις αρχές του εκάστοτε Δήμου και δευτερευόντως τον κάθε πολίτη ο οποίος συμπεριφέρεται μιμητικά ως προς αυτό που βλέπει και βιώνει.

Τέτοιες απλές ενέργειες θα μπορούσαν να είναι ο διαχωρισμός των απορριμμάτων και η εναπόθεσή τους στους σωστούς κάδους, η μέριμνα για καθαριότητα γύρω από τις οικίες και τα καταστήματα έπειτα από κατασκευές, η μη απόρριψη σκουπιδιών στον δρόμο, βασικές κινήσεις που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης μας, εμποδίζουν την κακοσμία προσφέροντας στη συλλογική υγιεινή και απαλλάσσουν το περιβάλλον από αυτά τα υλικά.

Αντίθετα με όλα αυτά, η πόλη μας και τα όμορα χωριά στερούνται επαρκούς αριθμού κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης. Στερούνται, επίσης, στοιχειώδους καθαριότητας οι δημόσιες πλατείες και οι παρακείμενες των δρόμων πλευρές, καθώς δεν έχουν κοπεί τα χορτάρια. Ακόμη, οι κεντρικοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου αναδύουν δυσοσμία, καθώς σακούλες απορριμμάτων στοιβάζονται σε σημεία στα οποία στο παρελθόν υπήρχαν κάδοι οι οποίοι έχουν αποσυρθεί.

Πρωταρχικό μου μέλημα θα είναι να έχω έναν Δήμο καθαρό, καθώς η προσπάθεια για μια συμβατή με το περιβάλλον πόλη δεν πρέπει να σταματάει ποτέ! Θα καταβάλλω τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε η διεύθυνση καθαριότητας να προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες της σ΄ αυτόν τον τομέα. Το αναλυτικό πρόγραμμα καθαριότητας της παράταξής μου θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button