home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τη Δευτέρα οι νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από όλους τους παρόχους

Στόχος η επιστροφή της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου
λάμπα ηλεκτρικό ρεύμα

Οι νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν για τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν από όλους τους παρόχους τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο συνδυασμός της τιμής του φυσικού αερίου στην αγορά ενέργειας αλλά και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία, που αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επιτρέψουν τελικά τη επίτευξη του στόχου για επιστροφή της τιμής τους ρεύματος κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Αύγουστο και μετά οι καταναλωτές θα πληρώνουν σταθερά τιμολόγια, που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από όλους τους παρόχους ενέργειας χωρίς να αναγράφεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και που θα ισούνται με την τιμή που θα έχει δώσει κάθε πάροχος αφαιρουμένης της κρατικής επιδότησης. Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν πάροχο, χωρίς την επιβολή πέναλτι.

electricity meter g932065dc8 1280
Φωτό: pixabay/geralt

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το οποίο κατατέθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου στη Βουλή, ορίζεται ότι τα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν για όλο τον Αύγουστο θα πρέπει να ανακοινωθούν ως την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου ενώ στο εξής τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή θα ανακοινώνονται έως τις 20 κάθε προηγούμενου μήνα (δηλαδή τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου κ.ο.κ.).

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς ενέργειας, οι τιμές του φυσικού αερίου τον Ιούλιο θα επιτρέψουν χαμηλότερη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, παρά το γεγονός ότι οι προμηθευτές προσθέτουν στις τιμές ένα «ασφάλιστρο κινδύνου» για να καλυφθούν από πιθανές ακραίες διακυμάνσεις στις τιμές τον επόμενο μήνα.

Πάντως στόχος εξακολουθεί να παραμένει η επαναφορά της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου πριν τη μεγάλη ενεργειακή κρίση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis