home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Στο θεό τα ενοίκια για φοιτητές-Δεν βρίσκουν σπίτια οι οικογένειες

Τεράστιες ελλείψεις σε μικρά διαμερίσματα λόγω μετατροπής τους σε βραχυχρόνιας μίσθωσης
σπίτι

Οι τεράστιες ελλείψεις σε μικρά διαμερίσματα, που χρειάζονται οι φοιτητές που πηγαίνουν να σπουδάσουν στο Ναύπλιο, έχουν εκτινάξει στο θεό τα ενοίκια της φοιτητικής κατοικίας στην πόλη.

Η μετατροπή των λίγων τετραγωνικών διαμερισμάτων σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb) αλλά και η αυξημένη ζήτηση για αγορά δεύτερης εξοχικής κατοικίας, έχουν ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των προσφερομένων κατοικιών, με αποτέλεσμα την αύξηση-φωτιά στις τιμές των ενοικίων τους, ειδικά αυτή την περίοδο που παραδοσιακά οι οικογένειες των παιδιών, που φεύγουν για σπουδές μακριά από τον τόπο τους, αγωνιούν εάν θα βρουν σπίτια.

Το Ναύπλιο είναι μια τουριστική περιοχή, με αυξημένη ζήτηση σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά και αγοράς δεύτερης εξοχικής κατοικίας και αυτό σηματοδοτεί την τρομερή έλλειψη διαθεσιμότητας μικρών διαμερισμάτων για μόνιμη κατοικία”, δηλώνει στο anagnostis.org ο ιδιοκτήτης της Iliadis real Estate, Τάσος Ηλιάδης.

man g1cd9904a5 1280
Φωτό: pixabay/SnapwireSnaps

Οι τιμές της φοιτητικής στέγης στο Ναύπλιο

Οι τιμές των μικρών διαμερισμάτων, από 28 ως 40 τετραγωνικά, επιπλωμένων και μη, συχνά ξεπερνούν κι αυτές των μεγαλύτερων κατοικιών. Συγκεκριμένα, οι τιμές κυμαίνονται:

Γκαρσονιέρα ή Studio (μη επιπλωμένα): 300- 400 ευρώ

Γκαρσονιέρα ή Studio (επιπλωμενα): 320-430 ευρώ

Δυάρι (μη επιπλωμένο): 350-450 ευρώ

Δυάρι (επιπλωμένο): 380-480 ευρώ

Γενικά βέβαια, δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ελάχιστα επιπλωμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Όπως τονίζει ο Τάσος Ηλιάδης “η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ναυπλίου, έχει ωθήσει τους ιδιοκτήτες να μετατρέψουν τα σπίτια που διαθέτουν σε καταλύματα airbnb, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν αποσυρθεί από την προσφορά για μακροχρόνια μίσθωση. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για εξοχική κατοικία, άρα και αυτά που πωλούνται βγαίνουν από την προσφορά”.

Τα σπίτια επομένως που διατίθενται πια για τους φοιτητές είναι λιγότερα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ύψος των ενοικίων όσο και με τη διαθεσιμότητα.

chairs g9f075db6e 1280
Φωτό: pixabay/Pexels

“Δυστυχώς δεν έχει ακόμη αρχίσει η ανοικοδόμηση σε τέτοια μορφή, ώστε να υπάρχει αντικατάσταση των κατοικιών που πωλούνται ή είναι προς βραχυχρόνια μίσθωση” τονίζει ο κ. Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι “η εμπορικότητα, λόγω τουρισμού, της πόλης του Ναυπλίου φέρνει ιδιαίτερη ζήτηση στα ακίνητα και άρα έλλειψη, αφού αυτά δεν αντικαθίστανται”.

Ένα ακόμη ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, είναι η επιλογή πολλών ανθρώπων να πάνε στο Ναύπλιο για εποχική ή μόνιμη εργασία και αυτοί αυτόματα να είναι “εν δυνάμει ανταγωνιστές” των φοιτητών στην εύρεση σπιτιού.

Γεγονός παραμένει ότι για μια ακόμη χρονιά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν τελικά σπίτι, αν βρουν, ενώ ο κορβανάς τους θα μειωθεί σημαντικά, αφού καλούνται να πληρώσουν ενοίκια-φωτιά για λίγα μόλις τετραγωνικά, με χρήματα που ελάχιστες οικογένειες πλεόν διαθέτουν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis