home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Τι ζήτησε ο Πουλάς από τον Γεωργαντά για την Αργολίδα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο οποίο συμμετείχε ο βουλευτής Αργολίδας

Έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο οποίο συμμετείχε ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέας Πουλάς, μαζί με τον Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Τζελέπη και το μέλος του ίδιου τομέα, Μόσχο Κορασίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας σήμερα όσο και ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επεσήμαναν ιδιαίτερα το μεγάλο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα, που βρίσκεται σε πρωτόγνωρα ύψη μετά από 2 χρόνια πανδημίας και εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και απειλεί τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Αναφέρθηκαν στον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης που βρίσκεται προ των πυλών και πώς μπορεί η χώρα μας να θωρακιστεί απέναντι σε αυτή, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στον ΕΛΓΑ και στο γεγονός ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης ζημιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση και έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Επίσης, ζήτησαν την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις των ζημιών στις περιοχές της χώρας που αντιμετώπισαν μέχρι τώρα ακραία καιρικά φαινόμενα προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα, δίκαια και αντικειμενικά οι πληγέντες αγρότες.

Επίσης ο κ. Πουλάς ζήτησε από τον υπουργό την πληρωμή προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 σε όσους πορτοκαλοπαραγωγούς δεν την έλαβαν καθώς και την άμεση ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών στα εσπεριδοειδή προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις τους πληγέντες πορτοκαλοπαραγωγούς.

Αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μεταξύ των οποίων και το έργο του Ανάβαλου που είναι έργο ζωτικής σημασίας για την Αργολίδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάς: “Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, ακούει τα προβλήματά τους και διεκδικεί λύσεις και απαντήσεις στα αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει μία πιο φιλοαγροτική πολιτική διότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις που έχει λάβει για τον αγροτικό τομέα περισσότερο τον έχουν δυσκολέψει παρά τον έχουν βοηθήσει.”

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button