home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Τον έπιασαν με 5 νεογέννητα κουτάβια μέσα σε ένα ασφυκτικά δεμένο τσουβάλι, να κλαίνε

Σύμφωνα με καταγγελία ετοιμαζόταν να τα πετάξει – Συνελήφθη ο δράστης σε χωριό της Ηλείας (Φωτογραφίες).
Κουτάβια τσουβάλι Ηλεία (1)

Μία δυσάρεστη καταγγελία είδε στο φως της δημοσιότητας σήμερα καθώς κάτοικος του Περιστερίου Ήλιδας, στην Ηλεία, κατήγγειλε δημόσια πως έπιασαν επ’ αυτοφώρω έναν άνδρα ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες- ετοιμαζόταν να πετάξει νεογέννητα κουταβάκια, τα οποία είχε βάλει μέσα σε ένα τσουβάλι.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι πρόλαβαν τον άνδρα και έτσι έσωσαν τα κουτάβια τα οποία επέστρεψαν στη μαμά τους. Οι ίδιοι, κάλεσαν την αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του δράση καθώς ο βασανισμός ζώων αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται ποινικά ενώ μπορεί να επιφέρει ακόμα και φυλάκιση.

Η καταγγελία

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία:

«Τον πιάσαμε επ’ αυτοφώρω να πηγαίνει να πετάξει νεογέννητα κουτάβια 6 ημερών κλεισμένα σε τσουβαλι!

Κάτοικος Περιστερίου Ήλιδας!

Δέχθηκα πρωί ένα τηλέφωνο ότι ένα αγροτικό αυτοκίνητο μεταφέρει τσουβάλι με 5 κουτάβια κλεισμένα ασφυκτικά, πηγαίνοντας να τα πετάξει!

Πήγα αμέσως στο σημείο, το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο και αντίκρυσα ένα τσουβάλι, δεμένο σφικτά κόμπο και μέσα 5 νεογέννητα κουτάβια 6 ημερών να κλαίνε!

Κλεισμένα μέσα σε τσουβάλι ,να ασφυκτιούν με αισχρό βασανισμό τους μέχρι να τα πετάξει προφανώς σε κάποιο κάδο. Κάλεσα επιτόπου την αστυνομία , πήγε αυτόφωρο και θα κρατηθεί και ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει και να αποφασίσει σωστά!

Η φιλοζωική μας ένωση «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας» και Πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία θα δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο βασανισμός και η εγκατάλειψη κουταβιών είναι κακούργημα και έχει διοικητικού πρόστιμο 50.000 ευρώ για κάθε ζώο, καθώς και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη!

Για να δούμε, τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis