Home design
home design

Ναύπλιο: Τι λένε Τροχαία και Αποκεντρωμένη Διοίκηση για οχήματα και εργαζόμενους στην καθαριότητα

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων σε απορριμματοφόρα – Το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Απορριμματοφόρα Δήμος Ναυπλιέων

Ενώ φαινόταν ότι έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ναυπλιέων που οδήγησε σε εντάσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις, δύο έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, έρχονται για να επαναφέρουν το θέμα στο προσκήνιο.

Το ένα έγγραφο αφορά μία απάντηση σε αίτηση από το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου, η οποία αναφέρεται σε τροχονομικούς ελέγχους στους οποίους υπεβλήθησαν οχήματα του στόλου καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων προσφάτως και τα αποτελέσματα αυτών. Σύμφωνα με αυτό έχει διαπιστωθεί μία παράβαση σε οδηγό ενός απορριμματοφόρου για φθαρμένα ελαστικά.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 20220708084006777 page 0001

Να θυμίσουμε πως έχοντας δοθεί πολιτικές προεκτάσεις για το θέμα της υπηρεσίας καθαριότητας, ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επικράτησε ένταση, με τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να δίνει τη δική του διάσταση στο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με την υπηρεσία καθαριότητας, τα οχήματα που χρησιμοποιούνται και τους εργαζόμενους εκεί. Έχουν προηγηθεί πολλές αντιπαραθέσεις για το ζήτημα της λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας στο Ναύπλιο.

Παρέμβαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Την ίδια στιγμή με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θέτει υπόψη στο δήμαρχο Ναυπλιέων, την καταγγελία «για αντεργατική συμπεριφορά και άσκηση λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων».

Όπως σημειώνεται στο επίμαχο έγγραφο:

«Σας διαβιβάζουμε το αριθμ. 76/16-06-2022 Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α. Αργολίδας) και το αριθμ. 413/20-06-2022 Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), που αναφέρονται αφενός στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στη Δ/νση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου σας και αφετέρου στην κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού (ασυντήρητα και διαλυμένα οχήματα) της εν λόγω Δ/νσης και παρακαλούμε ως Προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου και πειθαρχικώς Προϊστάμενος του προσωπικού (άρθρ.58 του Ν.3852/2010) για τις δικές σας κατά νόμο και λόγο αρμοδιότητας ενέργειες, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στην Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου και η αποτροπή τυχόν ατυχημάτων που ελλοχεύουν από την κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων.

Για τις ενέργειές σας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την υπηρεσία μας, το Τμήμα Διοικητικού- Οικονομικού Ν. Αργολίδας και τους λοιπούς αποδέκτες του παρόντος εγγράφου.

Το Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού, προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν με συνημμένα τα (1) & (2) σχετικά, παρακαλείται για την παρακολούθηση της υπόθεσης και τις δικές του ενέργειες κατά τις διατάξεις των άρθρ. 233 & επ. του Ν. 3852/10(ΦΕΚ87Α ́), στην περίπτωση διακρίβωσης τελέσεως πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά τον χειρισμό της ανωτέρω υπόθεσης από τους αιρετούς του ανωτέρω Δήμου».

99205 22 Δελτίο τύπου ΠΟΕ ΟΤΑ Υπηρ Καθαριότητας Δ Ναυπλιέων page 0001

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis