home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Σοβαρές καταγγελίες και ένταση στο αμαξοστάσιο με τα σκουπιδιάρικα (Βίντεο)

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους λένε ότι κινδυνεύουν από την κατάσταση των οχημάτων.
Απορριμματοφόρα Δήμος Ναυπλιέων

Ένταση επικράτησε την Τρίτη 14 Ιουνίου στο αμαξοστάσιο του δήμου Ναυπλιέων, όπου σταθμεύουν τα σκουπιδιάρικα, μεταξύ εργαζομένων και εκπροσώπων του Σωματείου τους, με αρμόδιους του δήμου. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς.

Το σωματείο έφθασε στο σημείο που σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα στην παραλιακή, μετά από καταγγελίες που είχε δεχθεί για την κατάσταση των οχημάτων που εκτελούν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επικίνδυνα τα οχήματα, λένε εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο βίντεο δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα του δήμου, λένε ότι τα αυτοκίνητα έχουν να πλυθούν 10 χρόνια, μιλώντας παράλληλα για επικινδυνότητα.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα είχε καταγγελθεί από τον Κώστα Μάκαρη, «πάρτι σπατάλης» για παροπλισμένα οχήματα του Δήμου Ναυπλιέων, τα οποία «φέρονται να έχουν κάνει service και να έχουν δαπανηθεί κονδύλια για ανταλλακτικά και εργασίες ενώ αυτά παραμένουν χρόνια παροπλισμένα», σύμφωνα με την καταγγελία.

Εκτός των άλλων, λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ εργαζομένων – Αναγνωσταρά και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου.

Τσατσούλη: Δεν γίνεται καμία ενέργεια στο να φτιαχτούν τα αυτοκίνητα

Η Ευαγγελία Τσατσούλη, προέδρος σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Αργολίδας ανέφερε:

«Το τελευταίο εξάμηνο ενώ οι οδηγοί ενημερώνουν προφορικά το γραφείο κίνησης, δεν γίνεται καμία ενέργεια στο να φτιαχτούν τα αυτοκίνητα. Και ήδη σήμερα βγήκαν με αυτοκίνητα τα οποία δεν ήταν μηχανικά εντάξει για να ανεβούν επάνω οι εργαζόμενοι. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι ανέβηκαν για να κάνουν την αποκομιδή της καθαριότητας».

Αναγνωσταράς: Να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους

Ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς δήλωσε:

«Πιστεύω ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του δήμου, στα σοβαρά ζητήματα που έχουν. Είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα που έχει να κάνει με την υγιεινή, αλλά από την άλλη μεριά κινδυνεύουν και αυτοί. Δεν μπορεί να μην τους δίδονται τα μέσα αυτοπροστασίας».

Η ενημέρωση και η …αντίδραση

Παράλληλα από πλευράς Δήμου είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα πληρώματα στον τομέα της καθαριότητας για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται και τι θα πρέπει να πράττουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών των εργαζομένων και τα όσα έδειξαν μπροστά στην κάμερα στο αμαξοστάσιο με τα σκουπιδιάρικα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis