Home design
home design

Μαρίνα Ναυπλίου: 40 χρόνια στον επενδυτή – Τον Οκτώβρη παίρνουν εμπρός οι …μπουλντόζες

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης αναλαμβάνει την κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου, για χρονικό διάστημα έως 40 έτη
Ναύπλιο από ψηλά

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή της Μαρίνας στο Ναύπλιο, και εκτιμάται ότι τον προσεχή Οκτώβρη θα μπει ο επενδυτής στο λιμάνι, με στόχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα να πάρουν εμπρός οι …μπουλντόζες στο λιμάνι. Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης αναλαμβάνει την κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου, για χρονικό διάστημα έως 40 έτη.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κινούνται με ταχείς ρυθμούς, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να προσχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υπογραφή της σύμβασης.

Ήδη, η Επιτροπή διαγωνισμού ολοκλήρωσε τη διαδικασία και μεθαύριο Δευτέρα συνεδριάζει για το θέμα αυτό και η Οικονομική Επιτροπή. Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση και να αναλάβει πλέον ο επενδυτής την υλοποίηση του έργου.

Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα

Οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι συμβάσεις, κατά κανόνα μακροχρόνιες, οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την εκτέλεση έργων ή/και την παροχή υπηρεσιών.

Οι ρόλοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα είναι σαφώς ορισμένοι: Αξιοποιείται η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα το δημόσιο διατηρεί ισχυρό εποπτικό ρόλο. Κατασκευάζονται ποιοτικά έργα και ταυτόχρονα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες/ χρήστες των έργων αυτών. Σημαντικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μοχλεύοντας ιδιωτικούς πόρους σε αναπτυξιακά έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος. Ο δημόσιος φορέας διατηρεί την ιδιοκτησία των παγίων και τον ισχυρό ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, δίνοντας την ευκαιρία να υλοποιούνται δημόσια έργα ακόμα και σε δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες.

Σχέδιο Μαρίνα Ναυπλίου

Η Μαρίνα Ναυπλίου

Το έργο αφορά την κατασκευή μιας τουριστικής μαρίνας στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με χωρητικότητα 210 θέσεων ελλιμενισμού και εκτιμώμενη επισκεψιμότητα από σκάφη μήκους 8 έως 12 μέτρα. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια – μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου – έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Οι υποδομές θα κατασκευαστούν τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, σχετικά με τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων –που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου, για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Λιμάνι Ναυπλίου

Κτήρια 2.040 m²

Η μαρίνα πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια αβαθή θαλάσσια περιοχή, εσωτερικά του υπάρχοντος αντιπροσαμμωτικού μώλου του λιμένα, στο βορειοδυτικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που ορίζεται από το λιμένα της πόλης, τη νησίδα Μπούρτζι και τον αντιπροσαμμωτικό μώλο. Η θέση του έργου αποτελεί σημαντικό τμήμα της πόλης, καθώς γειτνιάζει άμεσα με έκταση κοινόχρηστου πάρκου, με το λιμένα του Ναυπλίου και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Στο κεντρικό τμήμα της λειτουργίας της Μαρίνας, όπου προβλέπεται να διαμορφωθούν οι βασικές κτιριακές υποδομές, με μέγιστο συνολικό επιτρεπόμενο εμβαδόν 2.040 m² πρόκειται να χωροθετηθούν εγκαταστάσεις εστίασης, αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυτικός όμιλος, σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και τα γραφεία διοίκησης και ο πύργος ελέγχου.

Σε άλλο σημείο που καταλαμβάνει περιοχή του νότιου τμήματος της χερσαίας ζώνης προβλέπεται να τοποθετηθούν χώροι αναψυχής και πρασίνου, χώροι συνάθροισης κοινού και ένα υπαίθριο θέατρο με τους υποστηρικτικούς του χώρους.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis