home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαρίνα στο Ναύπλιο: 40 χρόνια σε ιδιώτη –  Χτίζονται 2.040 m² για εστίαση, αναψυχή, καταστήματα και γραφεία

Τα έργα αλλάζουν το λιμάνι. Ιδιωτικός φορέας αναλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα
Σχέδιο Μαρίνα Ναυπλίου

Στην τελική φάση μπαίνει η διαδικασία για την κατασκευή της Μαρίνας Ναυπλίου. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τη Δευτέρα ανοίγει η προσφορά, και στη συνέχεια θα συνέλθει η οικονομική επιτροπή και θα συνεδριάσει επί της προτάσεως, ώστε να σταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο. Από την Περιφέρεια εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, θα υπογραφεί η σχετική διαδικασία που προβλέπεται από το ΣΔΙΤ με τον εργολάβο για να ξεκινήσει το έργο. Ένα έργο που θα αλλάξει πολλά στο γραφικό Ναύπλιο και στο λιμάνι της πόλης.

Το αντικείμενο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) στο Ναύπλιο, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), για χρονικό διάστημα έως 40 έτη από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης σύμπραξης, περιλαμβανομένης της περιόδου μελετών, αδειοδοτήσεων και κατασκευής, η οποία έχει εκτιμηθεί περίπου στα τρία (3) έτη.

Πού θα γίνει η Μαρίνα

Η μαρίνα πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια αβαθή θαλάσσια περιοχή, εσωτερικά του υπάρχοντος αντιπροσαμμωτικού μώλου του λιμένα, στο βορειοδυτικό άκρο της θαλάσσιας περιοχής που ορίζεται από το λιμένα της πόλης, τη νησίδα Μπούρτζι και τον αντιπροσαμμωτικό μώλο. Η θέση του έργου αποτελεί σημαντικό τμήμα της πόλης, καθώς γειτνιάζει άμεσα με έκταση κοινόχρηστου πάρκου, με το λιμένα του Ναυπλίου και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Στο κεντρικό τμήμα της λειτουργίας της Μαρίνας, όπου προβλέπεται να διαμορφωθούν οι βασικές κτιριακές υποδομές, με μέγιστο συνολικό επιτρεπόμενο εμβαδόν 2.040 m² πρόκειται να χωροθετηθούν εγκαταστάσεις εστίασης, αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυτικός όμιλος, σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και τα γραφεία διοίκησης και ο πύργος ελέγχου.

Σε άλλο σημείο που καταλαμβάνει περιοχή του νότιου τμήματος της χερσαίας ζώνης προβλέπεται να τοποθετηθούν χώροι αναψυχής και πρασίνου, χώροι συνάθροισης κοινού και ένα υπαίθριο θέατρο με τους υποστηρικτικούς του χώρους.

Κόμβος λιμάνι Ναύπλιο
Φώτο: anagnostis

Τα έργα για τη Μαρίνα

Το Έργο αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Λιμάνι Ναύπλιο
Λιμάνι Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Από το 2013 σε ΣΔΙΤ η Μαρίνα Ναυπλίου

Το Νοέμβρη του 2013 εντάχθηκε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, το έργο για τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου.

Το επενδυτικό κόστος  του έργου – όπως είχε αναφερθεί τότε – θα ανέλθει σε 10 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την κατασκευή τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση  210 θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων και διερχόμενων σκαφών καθώς και των υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή για 40 έτη.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για θέσεις ελλιμενισμού στη χώρα μας, η οποία αποτελεί γνωστό ανά τον κόσμο τουριστικό προορισμό.

Όπως είχε αναφερθεί τότε, η πόλη του Ναυπλίου, μια ιστορική πόλη με σημαντική τουριστική ανάπτυξη και το σημαντικότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου θα αποκτήσει μια σύγχρονη μαρίνα ενισχύοντας περαιτέρω τον ευρύτερο σχεδιασμό για την τόνωση της οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια. Αποσκοπώντας στην παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών και σε  συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές λιμενικού τουρισμού στην Πελοπόννησο θα δοθεί νέα ώθηση και αναπτυξιακά κίνητρα στην περιοχή της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ξεκινούν τα έργα στο λιμάνι Ναυπλίου

Όλα δείχνουν ότι με ταχείς ρυθμούς, εν όψη και προεκλογικής περιόδου, θα ξεκινήσει το έργο της Μαρίνας στο Ναύπλιο, που αναμένεται να αλλάξει τόσο το λιμάνι, όσο και την γραφική πόλη, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Τη Μαρίνα θα εκμεταλλευτεί για 40 χρόνια ο ιδιώτης που αναλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα. Παράλληλα θα χτιστούν 2.040 m² που χωροθετούνται για εγκαταστάσεις εστίασης, αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυτικός όμιλος, σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης και τα γραφεία διοίκησης και πύργο ελέγχου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis