home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο για τη φωτιά στο Κρανίδι – Τι είπαν οι δικηγόροι

Για την υπόθεση πρόκλησης της πυρκαγιάς κατηγορούνται δύο άνδρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημελημματικού χαρακτήρα.
nafplio dikastiria

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο συλληφθέντων για τη φωτιά στο Κρανίδι, που έκαψε μέρος του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής. Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, καθώς οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άτομα, ένας ημεδαπός κι ένας αλλοδαπός.

Τι είπαν οι δικηγόροι των δύο

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Βασίλειος Δελής και Ζωή Γανώση, ερωτηθέντες για την υπόθεση, αρκέστηκαν στο να πουν πως λόγω της εκκρεμούς ποινικής διαδικασίας δεν μπορούν υπεισέλθουν σε κρίσιμες λεπτομέρειες.

Επεσήμαναν ωστόσο, προς αποκατάσταση των ανακριβών πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, ότι οι αποδιδόμενες κατηγορίες είναι αμιγώς πλημμεληματικού χαρακτήρα (εμπρησμός από αμέλεια), οφειλόμενες σε τυχαίο γεγονός.

Δήλωσαν τέλος ότι έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές για την ανάδειξη της αλήθειας.

Πώς έφθασαν στις συλλήψεις οι πυροσβεστικές αρχές

Η πυρκαγιά που αρχικά υπήρχαν υπόνοιες ότι προκλήθηκε από οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, φαίνεται τελικά πως οφείλεται σε ένα βραχυκύκλωμα που συνέβη στα πλαίσια ηλεκτρολογικών εργασιών σε ένα εργοτάξιο της περιοχής.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, συνέλαβαν έναν 65χρονο από την Αλβανία και έναν 45χρονο Έλληνα, στα πλαίσια του αυτοφώρου και έπειτα από μαρτυρία που είχε στα χέρια του το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης οι δυο συλληφθέντες ομολόγησαν.

Οι δυο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν προέρχονται από αμέλεια, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis