home design 800x400
home design 1170Χ320

Κρανίδι: Από βραχυκύκλωμα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορακιά

Ομολόγησαν οι δύο συλληφθέντες που πραγματοποιούσαν ηλεκτρολογικές εργασίες
Φωτιά amanzoe Κρανίδι (2)

Σε βραχυκύκλωμα στα πλαίσια ηλεκτρολογικών εργασιών σε ένα εργοτάξιο της περιοχής, που πραγματοποιούσαν δύο άνδρες, οφείλεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κορακιά του Δήμου Ερμιονίδας τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο ξενοδοχείο Amanzoe.

Φωτιά amanzoe Κρανίδι (1)
Φώτο: fb (ΟΦΚΑΘ – Βάση Ετοιμότητας Ναυπλίου)

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, συνέλαβαν έναν 65χρονο από την Αλβανία και έναν 45χρονο Έλληνα, στα πλαίσια του αυτοφώρου και έπειτα από μαρτυρία που είχε στα χέρια του το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης οι δυο συλληφθέντες ομολόγησαν.

Οι δυο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν προέρχονται από αμέλεια, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό .

Φωτιά Κρανίδι (2)
Φώτο: fb

Οι συλλήψεις μάλιστα από τις αρχές του έτους ανέρχονται σε 120 ενώ επιβάλλονται και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα με τα στελέχη της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είχε δηλώσει “Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδιενώ αποτιμώντας τις ζημιές δήλωσε ότι ότι η φωτιά έκαψε ελαιώνες, που φθάνουν σε έκταση περίπου τα 30 στρέμματα, καθώς και δασικές εκτάσεις περιμετρικά της ξενοδοχειακής μονάδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis