home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το πλήγμα στον τουρισμό μετά τη φωτιά στο Κρανίδι και η επόμενη μέρα

Οι εικόνες να ζώνουν οι φλόγες ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο σόκαραν και προβλημάτισαν.
amanzoe φωτιά Κρανίδι (1)

Περιορίστηκε η φωτιά στο Κρανίδι με τις τελευταίες αναζωπυρώσεις να είναι πλέον ελεγχόμενες. Όμως το πλήγμα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής είναι ισχυρό, όπως παραδέχεται και η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη- Γιαννικοπούλου. Άλλωστε το εντυπωσιακό resort Amanzoe, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά, είναι από μόνο του μία τουριστική ατραξιόν δίνοντας από μόνο του ένα επιπλέον πρεστίζ στην περιοχή. Οι εικόνες να ζώνουν οι φλόγες ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο σόκαραν και προβλημάτισαν.

Ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ερμιονίδας, το πυροσβεστικό σώμα, την Αστυνομία, το Λιμενικό και τους πολλούς εθελοντές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, απέτρεψε τα χειρότερα.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τη χθεσινή κόλαση φωτιάς, που πήγε να κατακάψει το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα και κορωνίδα του ποιοτικού τουρισμού της περιοχής.

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στο παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελεί έμβλημα για τον Τουρισμό της περιοχής, όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Αναστάσιος Γανώσης, ο οποίος παραθέτει εικόνες από την επόμενη μέρα της φωτιάς που αναστάτωσε την περιοχή του Κρανιδίου.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος αφήνει σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό, και μάλιστα με συντονισμένο σχέδιο, καθώς είναι πολλά τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το σενάριο.

Ισχυρό πλήγμα στο κομμάτι του τουρισμού

«Η Ερμιονίδα χθες δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο κομμάτι του Τουρισμού, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ξενοδοχειακή μονάδα Amanzoe στη θέση Άγιος Παντελεήμονας στο Κρανίδι». Αυτό αναφέρει η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

Και συνεχίζει: «Ένα ξενοδοχείο στην κορυφή του λόφου με θέα 360 μοιρών που σου κόβει την ανάσα και σε πείθει ότι το κλισέ ”ζούμε στον ομορφότερο τόπο του κόσμου” μπορεί να μην είναι και τόσο άστοχο τελικά.

amanzoe φωτιά Κρανίδι (3)

Βρεθήκαμε εκεί για να συνδράμουμε ο καθένας με ότι μέσο διέθετε, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Είμαστε σίγουροι πως το ξενοδοχείο θα επανέλθει γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς προσελκύοντας ξανά επισκέπτες, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς στην συγκεκριμένη μονάδα εργάζεται πλήθος κόσμου αλλά και πλήθος εξωτερικών συνεργατών που επωφελούνται από την λειτουργία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι όλα θα γίνουν όπως πριν και να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Πυροσβεστικό Σώμα, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, στο Δήμο Ερμιονίδας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο προσωπικό του Amanzoe, στους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων αλλά και σε όσους εθελοντές βρέθηκαν εκεί μόνο και μόνο για να προσφέρουν την βοήθειά τους, η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη.

Στα πρόσωπά όλων ήταν φανερά αποτυπωμένη η στεναχώρια για αυτό που συνέβη καθώς και η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Εικόνα που εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Δεν θα ανεβάσω καμία φωτογραφία από την χθεσινή κατάσταση, παρόλο που έχω πολλές, γιατί θεωρώ πως δεν βοηθούν σε κάτι. Θα συνεχίζω να δείχνω μόνο την ομορφιά του Ξενοδοχείου και της γύρω περιοχής».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis