home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς μπήκε η φωτιά που έκαψε το Amanzoe από δύο άνδρες στο Κρανίδι

Συνελήφθησαν δύο άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση στην Κορακιά Ερμιονίδας. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο.
Φωτιά Κρανίδι

Αρκετή κουβέντα έγινε γύρω από τη φωτιά στο Κρανίδι η οποία έκαψε μέρος από το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe, το οποίο είναι προσωρινά κλειστό έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί. Πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά είχαν προηγηθεί άλλες δύο στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι κουβέντες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, με τον ίδιο το δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο να κάνει λόγο για «περίεργα πράγματα».

Τελικά, όπως φαίνεται η πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Κορακιάς προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια, με το πλήγμα όμως στον τουρισμό της περιοχής να είναι μεγάλο, μόνο και μόνο από τις εικόνες που ταξίδεψαν ανά τον κόσμο και έδειχναν ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, δυο άνδρες, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορακιά Αργολίδας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis