home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Κρανίδι: Εκτός λειτουργίας το Amanzoe μέχρι νεωτέρας

Πώς είδε τη φωτιά από μέσα ο Μίλτος Καμπουρίδης - Τι λέει η εταιρεία Grivalia Hospitality για τις ζημιές στο πολυτελές resort.

To γύρο του Διαδικτύου έκαναν οι εικόνες από το Amanzoe, το διάσημο στους jetsetters από όλο τον κόσμο πολυτελές ξενοδοχείο στο Κρανίδι. Ένα ξενοδοχείο πραγματικό κόσμημα για την περιοχή της Αργολίδας γενικότερα βουτηγμένο στο πράσινο. Πλέον τίθεται εκτός λειτουργία μέχρι νεωτέρας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το βόρειο τμήμα, από κάποιο εργοτάξιο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και λόγω του αέρα μπήκε πολύ γρήγορα στο ξενοδοχείο. Η φωτιά κυριολεκτικά το είχε κυκλώσει, όπως φάνηκε και από το συγκλονιστικό βίντεο που έδειχνε την ένταση της πυρκαγιάς.

Το ξενοδοχείο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Υπάρχει καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου και του φυτικού κεφαλαίου μέσα στο συγκρότημα. Κάποια από τα μεγάλα δωμάτια έχουν ζημιές. Το ξενοδοχείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ήταν γεμάτο, με πάνω από 150 άτομα τα οποία εκκένωσαν έγκαιρα προς την παραλία, χωρίς να κινδυνέψουν.

Εκτιμάται ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει σε 10 με 15 ημέρες.

amanzoe φωτιά Κρανίδι (2)

Προσωρινή παύση λειτουργίας για το Amanzoe

Τo Amanzoe έχει παύσει προσωρινά τη λειτουργία του έως ότου αποκατασταθούν πλήρως όλες οι ζημιές.

Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Grivalia Hospitality επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να υποδεχθεί ξανά γρήγορα τη διεθνή πελατεία του διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα φιλοξενίας.

Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά τονίζεται ότι όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου παρέμειναν άθικτοι και πλήρως λειτουργικοί, ενώ ένας μικρός αριθμός pavilions υπέστησαν μικρές μόνο εξωτερικές ζημιές. Όλες οι βίλες του Amanzoe παραμένουν άθικτες.

Ήδη από σήμερα, οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη και το προσωπικό του Amanzoe εργάζονται συστηματικά τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποκαταστήσουν άμεσα όλες τις ζημιές του ξενοδοχείου, αλλά και να αναλάβουν παράλληλα πρωτοβουλίες για την αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής που κάηκε, όπως τονίζεται.

Για την Grivalia Hospitality άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η ευημερία των ενοίκων και του προσωπικού των ξενοδοχείων μας. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από τον χώρο του ξενοδοχείου και μεταφέρθηκαν απόλυτα ασφαλείς σε άλλα καταλύματα. Τα πρωτόκολλα λειτούργησαν και εκκενώθηκε άμεσα και έγκαιρα το ξενοδοχείο, χωρίς απώλεια ζωής ή τραυματισμούς.

«Η εταιρεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες, χειριστές των εναέριων και επίγειων μέσων, αλλά και τους εθελοντές οι οποίοι κάθε καλοκαίρι δίνουν ηρωική μάχη κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αντιμετωπίζοντας εκτεταμένες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στο προσωπικό του Amanzoe που βοήθησε τόσο στην ασφαλή εκκένωση όσο και στις προσπάθειες κατάσβεσης. Αυτονοήτως η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει το προσωπικό του ξενοδοχείου καθόλη τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης» δήλωσε ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality.

φωτιά Κορακιά (3)
φωτο: Γ. Γεωργόπουλος

Ώρες αγωνίας για τον Μίλτο Καμπουρίδη

Το παραδεισένιο Amanzoe στο Κρανίδι Αργολίδας μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση και όλη τη νύχτα της 5ης Ιουλίου πάλευαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες αλλά και οι εργαζόμενοι του resort.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη που δεν σταμάτησε να μάχεται με τη φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που εμφανίστηκε η ενάερια βοήθεια με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ο ίδιος σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram: «Ήταν μια νύχτα χωρίς ύπνο. Φροντίσαμε όμως να μην τραυματιστεί κανείς και η καταστροφή περιορίστηκε. Όλο το προσωπικό μας είναι σε θέση να καθαρίσει και να αποκαταστήσει τις ζημιές σε ορισμένους από τους εξωτερικούς χώρους και κυρίως στη φύση. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτόν τον άνισο αγώνα και σε όλους όσους εργάζονται για να διατηρήσουν τη θέση του Amanzoe στην κορυφή του κόσμου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button