home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ανδρέας Πουλάς: Χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική για τον αγροδιατροφικό τομέα

Κατά τη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα «Πώς μπορεί ο αγροδιατροφικός τομέας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο, σήμερα» ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς αρχικά τόνισε ότι με βάση τις δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής διαπιστώνεται ότι προκειμένου ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας μας να έχει μέλλον, πρέπει να γίνουν πολλά και σημαντικά βήματα, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα, τώρα, ριζικές αλλαγές, με βάση ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και πράσινης ανάπτυξης.

Θα πρέπει να αξιοποιήθούν στο έπακρο τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας μας που είναι η πλούσια παραγωγική ποικιλομορφία, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τα εδαφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά και παράλληλα να καταπολεμηθούν οι αδυναμίες αλλά και οι παράγοντες που απειλούν την αγροδιατροφική μας βιωσιμότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στις μεγάλες αδυναμίες του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας που είναι η γήρανση και η συρρίκνωση του πληθυσμού της υπαίθρου, η έλλειψη κινήτρων προς τους νέους να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, η ερημοποίηση, η μεγάλη έλλειψη νερού, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση αλλά και οι χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν τη χώρα και τους πολίτες και αφορούν τις πολιτικές που ευνοούν τη συγκέντρωση της γης στα χέρια των λίγων τις στρεβλώσεις στην αγορά, τις χαμηλές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και η αδυναμία άμεσης υιοθέτησης των τεχνολογικών εξελίξεων.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας στάθηκε ιδιαιτέρως στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού που είναι πολύ έντονο στην Αργολίδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας και καθιστά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες.

Διαβάστε ακόμα

Στην Αργολίδα συγκεκριμένα το έργο του Ανάβαλου ένα έργο που θα έδινε λύση στο πρόβλημα έλλειψης νερού σε πολλές αγροτικές περιοχές της Αργολίδας καθυστερεί αδικαιολόγητα και αντίστοιχες καθυστερήσεις συναντάμε και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η διαχείριση του νερού είναι ένα μείζον ζήτημα για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα.

Επίσης, ο κ. Πουλάς υπογράμμισε ότι η στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα διότι βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και μάλιστα πολλοί ι οδηγούνται στη μείωση του ζωικού τους κεφαλαίου καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της συντήρησής του.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς τόνισε ότι οι προκλήσεις του μέλλοντος για τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας είναι πολλές και χρειάζεται πολιτική βούληση και ολοκληρωμένη στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button