home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Η υποστελέχωση φέρνει επιπλέον καταπόνηση στους πυροσβέστες

Χρειάζεται η άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Γ΄ Τάξη που είναι σήμερα σε Β΄ ή και Α’ Τάξης Σταθμό.
Πυροσβεστική υπηρεσία Άργους

Μειωμένο κατά 10 πυροσβέστες εμφανίζεται το προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, με την καταπόνηση κατά τη θερινή περίοδο να είναι μεγάλη, λόγω και του σχετικά υψηλού μέσου όρου ηλικίας που υπάρχει στο υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο Άργος.

Την άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους ζητούν με Ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Θανάσης Παφίλης.

Όπως αναφέρουν:

«Πρόσφατα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους. Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες διαπιστώθηκε ότι, ένα από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι η υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αύξηση του προσωπικού, με μόνιμες θέσεις στην υπηρεσία, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι πυροσβέστες τόνισαν με έμφαση το γεγονός ότι κατά τη θερινή περίοδο η καταπόνηση των πυροσβεστών είναι μεγάλη. Την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη προσωπικού, καθώς και οι πολλές ώρες παραμονής στα συμβάντα με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Όλα τα παραπάνω επιβαρύνει επιπρόσθετα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών βρίσκεται ανάμεσα στα σαράντα οκτώ (48) με σαράντα εννιά (49) έτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αφού 3 από τους 4 εποχικούς πυροσβέστες μετακινήθηκαν στην νεοσύστατη υπηρεσία του νέου σώματος «δασοκομάντος». Επίσης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους μετατέθηκαν 17 πυροσβέστες αλλά ήρθαν μόλις 10, δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 10 πυροσβέστες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργεί στους πυροσβέστες ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων σύμφωνα με το νόμο 4662/2020. Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την διάρκεια πυρκαγιών ή άλλων επιχειρησιακών συμβάντων, μετακινεί τους πυροσβέστες σε άλλους νομούς, πολλά χιλιόμετρα μακριά, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για το προσωπικό και οι ώρες εργασίας πολλές φορές να ξεπερνούν τα δύο οκτάωρα.

Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Άργους, πέρα από την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού χρειάζεται και η άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Γ΄ Τάξη που είναι σήμερα σε Β΄ ή και Α’ Τάξης Σταθμό, ώστε να υπάρξει ενίσχυση της δύναμης του προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Άργους.
  • Την άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους σε Β΄ ή Α΄ Τάξης Σταθμό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis