home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία του Δήμου για την κλιματική ουδετερότητα

Συνάντηση εργασίας του Δικτύου των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030»
Δήμος Καλαμάτας Βρυξέλλες 1

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενη από τους Νίκο Μπασακίδη, Μαρία Νταμάτη, Βασίλη Διονυσόπουλο, Παναγιώτα Κουράκλη, Σταυρούλα Αγρίου, Μιχάλη Βασιλειάδη, Παναγιώτη Κρητικό, Βασίλη Παπαευσταθίου, Γιώργο Μπουγά και Νάσο Μακιό, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων μελών του Δικτύου των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030».

Δήμος Καλαμάτας Βρυξέλλες 2
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Στο πλαίσιο των εργασιών, που συντόνιζε το δίκτυο NetZeroCities, τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καλαμάτας ενημερώθηκαν για το βηματισμό των πόλεων μέχρι την ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου, ενώ στα εργαστήρια που ακολούθησαν, διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους των πόλεων, καλές πρακτικές ως αντικείμενο συζήτησης και διάχυσης ιδεών.

Δήμος Καλαμάτας Βρυξέλλες 5
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Οι Μεσσήνιοι δέχτηκαν, στο περιθώριο των συναντήσεων εργασίας, συγχαρητήρια για την άρτια προετοιμασία και τη σύνταξη του φακέλου συμμετοχής της Καλαμάτας στο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα από τον τέως επικεφαλής της Αποστολής των Πόλεων Matthew Baldwin και την αναπληρώτρια Διευθύντρια Laura Hetel.

Δήμος Καλαμάτας Βρυξέλλες 3
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των υπολοίπων Ελληνικών Πόλεων που συμμετέχουν στο Mission και συζήτησε οργανωτικά κι άλλα θέματα, για την προτεινόμενη εκ μέρους των Δημάρχων των έξι Ελληνικών πόλεων (Καλαμάτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη και Τρίκαλα), συγκρότηση Δικτύου Πόλεων.

Δήμος Καλαμάτας Βρυξέλλες 4 1
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αξιολογήθηκε θετικά και κατάφερε να ενταχθεί τον Απρίλιο στο Δίκτυο των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030», κερδίζοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια για την κλιματική ουδετερότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis