home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. ως το 2030

Θ. Βασιλόπουλος: « Η Καλαμάτα οδηγεί τις εξελίξεις»
Καλαμάτα ουδέτερη πόλη 1

Στο πιλοτικό δίκτυο «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει και επίσημα από χθες, Πέμπτη 28 Απριλίου, η Καλαμάτα.

Μετά από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αξιολογήθηκε θετικά και κατάφερε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030, κερδίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια αντιστροφής των εφιαλτικών εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Καλαμάτα ουδέτερη πόλη 2
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Εμφανώς περήφανος για τη σημαντική εξέλιξη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε:

 «Η 28η Απριλίου του 2022, είναι και θα είναι, μια ιστορική ημέρα για το Δήμο μας. Τα καταφέραμε!

Η Καλαμάτα, οδηγεί τις εξελίξεις. Όπως άλλωστε της πρέπει.

Δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ορίσουμε εμείς την τύχη μας. Να διαμορφώσουμε, για χρόνια πολλά, την ποιότητα της ζωής μας. Να κατακτήσουμε κορυφαία θέση στο χάρτη των πόλεων, σε ολόκληρο των κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στη μεγάλη προσπάθεια της διεκδίκησης.

Καλαμάτα ουδέτερη πόλη 1
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι γνωρίζω καλά ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία, συνιστά μόνο την αφετηρία της μεγάλης πρόκλησης που ανοίγεται μπροστά μας. Της πρόκλησης για την επιτυχημένη υλοποίηση της συμμετοχής μας, με τρόπο που θα διασφαλίζει τα μέγιστα οφέλη για το Δήμο και τους κατοίκους του.

Για μία διαφορετική Καλαμάτα, θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με φυσιογνωμία και χαρακτήρα που θα την καταστήσουν ελκυστικό τόπο για να ζεις, αλλά και πόλη – πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Εκτός της Καλαμάτας, από την Ελλάδα στό δίκτυο για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 εντάχθηκαν και οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη και Τρίκαλα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis