home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Αδιανόητο το νοσοκομείο να μετατραπεί σε ένα άδειο κουφάρι

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους παίρνει θέση για τα όσα εκτυλίσσονται στο χώρο της υγείας στην Αργολίδα.

Ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους ενώνει την φωνή του με όλους όσοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Άργους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Είναι αδιανόητο να μετατραπεί το ΓΝΑ σε ένα άδειο κουφάρι και παράλληλα οι πολίτες να στρέφονται αναγκαστικά σε ιδιώτες ιατρούς ή σε νοσοκομεία άλλων πόλεων για να βρουν γυναικολογική κλινική. Ήδη το νοσοκομείο μας στερείται παιδιατρικής και ενώ υπάρχουν υποδομές ψυχιατρικής κλινικής μαθαίνουμε ότι και αυτή υπολειτουργεί.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αλλά και μάρτυρες των ελλείψεων του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας το δικαιούμαστε, δεν το απαιτούμε και διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτήν την προσχεδιασμένη ενέργεια, που ως απώτερο σκοπό έχει τις γνωστές συγχωνεύσεις ή ακόμη και το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Ζητούμε άμεση και σύσσωμη αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο της Αργολίδας, ώστε να μην τους πιστωθεί αυτή η “εγκληματική” για τους πολίτες ενέργεια».

Αναγκαία η άμεση στελέχωση με γιατρούς

Η άμεση στελέχωση με γιατρούς τόσο της Γυναικολογικής – Μαιευτικής όσο και της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά και η άμεση ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, που λήγουν τέλος του μήνα, ήταν τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου, στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Διευθυντών κλινικών, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σοφίας Πετρουλά, γιατρών και εργαζομένων.

Στο πλευρό των θεραπόντων και των εργαζομένων βρέθηκε και ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, που δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στα αιτήματά τους και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε όποια απόφαση παρθεί και στοχεύει στο καλό της Μονάδας και του προσωπικού.

Το θέμα της στελέχωσης της Γυναικολογικής-Μαιευτικής και της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Άργους βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς αυτές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νομού να μην μπορούν να βρουν λύση στα ζητήματα υγείας τους και να χρειάζονται είτε να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα είτε να μετακινηθούν σε όμορους νομούς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis