home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγείαFeatured

Άργος: Κοριτσάκι πήγε στο νοσοκομείο με σοβαρό οίδημα στα μάτια και δεν βρήκε ούτε οφθαλμίατρο, ούτε παιδίατρο

Μία επώνυμη καταγγελία από μέλος του τομέα υγείας της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να ταράξει τα νερά και να θέσει τους υπευθύνους προ των ευθυνών τους

Ένα λυπηρό περιστατικό που θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις εκτυλίχθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Άργους. Ένα κοριτσάκι με σοβαρό οίδημα και στα δύο μάτια, απευθύνθηκε στο ιατρικό προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας.

Ο εφημερεύοντας γενικός γιατρός πρόσφερε ότι βοήθεια μπορούσε στην ασθενή, ωστόσο χρειαζόταν παρέμβαση από δερματολόγο και οφθαλμίατρο, ειδικότητα η οποία δεν υπήρχε.

Να σημειωθεί πως εκτός από την έλλειψη οφθαλμιάτρου, ως γνωστόν στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε παιδίατρος.

Από το Άργος στην Αθήνα

Οι γιατροί συνέστησαν στη μητέρα να πάει στην Αθήνα, προκειμένου να παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα στο κορίτσι, από ειδικευμένους γιατρούς, όπως και συνέβη.

Η Κωνσταντίνα Ρετσινά, επί σειρά ετών μέλος του τομέα υγείας της ΝΔ, καταγγέλλει επίσημα το συμβάν, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την έλλειψη των παραπάνω ειδικοτήτων από ένα νοσοκομείο το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολοκλήρου του νομού Αργολίδας.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και η 6η ΥΠΕ οφείλουν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Μάλιστα το ότι η καταγγελία προέρχεται από ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της υγείας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Να σημειωθεί πως κ. Ρετσινά έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στο φάρμακο, με μακρά συνδικαλιστική δραστηριότητα και ενασχόληση με τα κοινά.

Η καταγγελία

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η κ. Ρετσινά:

Το Γενικό Νοσοκομείο Άργους ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος και κύριος σκοπός του είναι η παροχή υψηλής στάθμης περίθαλψης ισότιμα για κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση”.

Αυτά θα διαβάσει κάποιος αν αναζητήσει πληροφορίες για το Γ.Ν. Άργους…

Πώς θα χαρακτήριζε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης την κατάσταση του εν λόγω νοσοκομείου, αν πήγαινε το παιδί του με σοβαρό οίδημα και στα δυο μάτια και αντιμετώπιζε την έλλειψη οφθαλμιάτρου όπως και παιδιάτρου.

Καταγγέλλω ως απαράδεκτη την έλλειψη των ως άνω ειδικοτήτων από ένα νοσοκομείο το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολοκλήρου του νομού Αργολίδας (100.000 κάτοικων περίπου), όπως και των χιλιάδων επισκεπτών που βρίσκονται στην περιοχή καθημερινά, πόσο μάλλον τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο θα ευχαριστήσω τον εφημερεύοντα γενικό ιατρό για το ενδιαφέρον του, για τις οδηγίες που μας έδωσε και για την προσπάθειά του να κρατήσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τις παροχές υγείας του νοσοκομείου.

Ευτυχώς, που ζούμε κοντά στην Αθήνα και έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε αύριο έναν πιο σωστά οργανωμένο φορέα-πάροχο δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Όσο για τους συμπολίτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν την ευχέρεια να μετακινηθούν στην Αθήνα ή στην Κόρινθο, υπάρχουν και οι γειτόνισσες με τα γιατροσόφια για το κριθαράκι στο μάτι….

Το αυτονόητο γίνεται πάλι.. ζητούμενο.

Θλιβερό!!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button