home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάχη Μητσοτάκη – Σαμαρά για την Πελοπόννησο

Επανεμφάνιση Σαμαρά στη Μεσσηνία μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη
Σαμαράς Μητσοτάκης

Πολιτική επανεμφάνιση Σαμαρά στη Μεσσηνία μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας αναμένεται να γίνει σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα λίγες ημέρες μετά την κάθοδο Μητσοτάκη. Η επανεμφάνιση Σαμαρά πιθανόν να συνδέεται και με όσα επιχειρούνται από πολιτικούς κύκλους της Μεσσηνίας που επιδιώκουν να επιβάλουν άλλο πρόσωπο πλην του Παναγιώτη Νίκα στη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, όπως ο Γιώργος Διδασκάλου και ο Περικλής Μαντάς.

Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της ΝΔ διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου εκδήλωση με ομιλητή το υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσία, σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πότε έρχεται στην Καλαμάτα ο Μητσοτάκης

Στις 16 Ιουνίου αναμένεται στην Μεσσηνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει στην Καλαμάτα σε συνέδριο για το κλείσιμο του ΕΣΠΑ.

Η εκδήλωση της ΔΕΕΠ θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Belvedere στην Καλαμάτα.

Οι αιχμές Σαμαρά για Μητσοτάκη και η απάντηση Οικονόμου

Να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες το Μαξίμου επιχείρησε να κλείσει το θέμα, που άνοιξε στο γαλάζιο παρασκήνιο με τις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing, υποβάθμισε ουσιαστικά το ζήτημα, σχολιάζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του σε μία σειρά θεμάτων, καθώς άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς εξαπολύει βολές για τα εθνικά ή θέτει ιδεολογικό ζήτημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε ότι: “Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης και όλες οι απόψεις ακούγονται, που δε αποκλίνουν από το βασικό προσανατολισμό”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, υποστήριξε ότι “Δεν υπάρχει κεντροδεξιά, χωρίς τη δεξιά”. Υποστήριξε επίσης ότι το “λόμπι του κατευνασμού” στα εθνικά θέματα έχει διεισδύσει σε όλα τα κόμματα και πως κάποιοι σχεδιάζουν “Πρέσπες του Αιγαίου”, δηλαδή η Ελλάδα να εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα στην Τουρκία. Ενώ αμφισβήτησε κατά πόσον είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε βάθος τα νέα μέτρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis