home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ένταση προκαλούν τα έργα στην οδό Παπανικολάου

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες για το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών τους
Έργα στην οδό Παπανικολάου στο Ναύπλιο

Ένταση μεταξύ του εργολάβου του Δήμου και του ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης προκλήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, το πρωί λόγω των έργων πλακόστρωσης που πραγματοποιούνται στην οδό Παπανικολάου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Τα έργα, που εντάσσονται στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Ψαρομαχαλά, ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2021 με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Έργα στην οδό Παπανικολάου στο Ναύπλιο (1)
ΦΩΤΟ: anagnostis/Αρχείο

Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί το τμήμα που βρίσκεται η πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και τώρα τα συνεργεία βρίσκονται στην αρχή της Παπανικολάου, προκειμένου να γίνει η πλακόστρωση και αυτού του δρόμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Μάρτιο ο δρόμος είχε σκαφτεί για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να διορθωθεί το δίκτυο ομβρύων και λυμάτων.

Εργασίες στην οδό Παπανικολάου στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ: anagnostis/Αρχείο

Η περιοχή αυτή του ιστορικού κέντρου είναι ίσως η πιο επισκέψιμη λόγω του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, τόπου δολοφονίας του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο συγκεκριμένο δρόμο υπάρχουν δυο καταστήματα εστίασης και τρία ξενοδοχεία, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμαρτύρονται καθώς θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για όσο διάστημα θα διαρκέσουν τα έργα.

«Δεν μπορεί τέτοιου είδους έργα να γίνονται το καλοκαίρι που περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε», επισημαίνουν και δηλώνουν πως θα αναγκαστούν να απολύσουν και το προσωπικό τους το επίμαχο διάστημα.

Εργασίες στην οδό Παπανικολάου στο Ναύπλιο (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis/Αρχείο

Το πρωί, με την έλευση των συνεργείων, η έντονη λογομαχία του ιδιοκτήτη του εστιατορίου και του εργολάβου του Δήμου, υπεύθυνου για το συγκεκριμένο έργο, λίγο έλειψε να οδηγήσει στο να «πιαστούν στα χέρια».

Ανάλογα περιστατικά, λόγω των έργων, έχουν συμβεί στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και κατά το παρελθόν.

Όπως είχε διευκρινίσει το Μάιο του 2021 ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «Ανάπλαση της περιοχής δε σημαίνει τοποθέτηση επιφανειακών πλακών και κυβόλιθοι, σημαίνει εκσυγχρονισμός των δικτύων, σημαίνει αισθητική αναβάθμιση σημαίνει βελτίωση της καθημερινότητας και ομορφότερη εικόνα για τον επισκέπτη αλλά και για τον πολίτη».

Πάντως, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αγανακτισμένοι για το χρόνο που επελέγη να γίνει η πλακόστρωση στην οδο Παπανικολάου και που συνεπάγεται το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, και αποφασιμένοι να εξαντλήσουν όλα τα νομικά μέσα.   

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis