home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διομήδης Άργους: Η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό (Αποκλειστικά βίντεο)

28 Μαΐου 2012. Το επιστέγασμα μιας ξέφρενης πορείας! Αδημοσίευτο ιστορικό βίντεο του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» της υποδοχής πριν 10 χρόνια του Διομήδη στο Άργος.
Διομήδης Ευρωπαϊκό κύπελλο

Την αξέχαστη βραδιά της θρυλικής κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Χάντμπολ, στις 28 Μαΐου 2012, από τον Διομήδη ξανάζησε χθες 10 χρόνια μετά, το Άργος.

Ο Διομήδης Άργους πραγματοποιώντας εκείνη τη χρονιά μια ξέφρενη πορεία τόσο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, όπου στέφθηκε πρωταθλητής, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο κατάφερε να γίνει η πρώτη και μοναδική ως το 2021 (που τον ίδιο τίτλο κατέκτησε η ΑΕΚ) ελληνική ομάδα που κέρδιζε το τότε λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Κύπελλο Θριάμβου» (Challenge Cup).

Ταυτόχρονα γινόταν και η μοναδική ελληνική επαρχιακή ομάδα που κέρδιζε ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα.

Διομήδης, κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (371)
Κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (φωτογραφία “Αναγνώστης Πελοποννήσου)

Η μαγική Ευρωπαϊκή πορεία του 2012

Σύμφωνα με ανάρτηση στην The Official Facebook Page of Diomidis Handball Club (Argos)  «Όταν δεν ξεχνάς την ιστορία σου τότε παίρνεις δύναμη από αυτήν να καταφέρεις όλο και περισσότερα.

Η χθεσινή ήταν ημέρα μνήμης και περηφάνιας, χαραγμένη για τα καλά στο μυαλό όσων έζησαν τη μαγική Ευρωπαϊκή πορεία του 2012. Κόντρα σε προγνωστικά, φαβορί και συγκρίσεις μπάτζετ μια ομάδα Λύκων, γεμάτη ταλέντο, πάθος και αγωνιστικό θράσος έφτασε στο ψηλότερο σκαλί που είχε φτάσει ποτέ ομάδα στο άθλημα μας. Ταυτόχρονα γινόταν η πρώτη, και μοναδική μέχρι και σήμερα, Ελληνική επαρχιακή ομάδα με Ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα. Ημέρα που όλη η χαντμπολική Ευρώπη έβλεπε την Ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα από τα κατορθώματα των Λύκων. O θρίαμβος του Διομήδη ανέτρεπε κάθε έννοια λογικής που υπάρχει στον αθλητισμό, (ερασιτεχνικό σωματείο, απουσία γηπέδου μιας και το εδώ κλειστό δεν πληρούσε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, περιορισμένο μπάτζετ και ρόστερ, έλλειψη εμπειριών σε τέτοιο επίπεδο) και αυτό προκαλούσε το σεβασμό και το θαυμασμό όλων».

Ο “anagnostis” σας φέρνει κοντά με ένα ανέκδοτο ιστορικό βίντεο του από την υποδοχή του Διομήδη στο δημαρχείο του Άργους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis