home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει το Ναύπλιο για ναυαγοσώστες – Περισσότερα απ’ όλη την υπόλοιπη Αργολίδα

Ασφαλείς παραλίες υπόσχεται Πέτσας – 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για ναυαγοσωστική κάλυψη – Πώς κατανέμονται τα ποσά στην Αργολίδα.

Τη μερίδα του λέοντος θα έχει ο Δήμος Ναυπλιέων στα χρήματα που θα πάρει φέτος για ναυαγοσωστική κάλυψη, η οποία πέρσι είχε εκτελεστεί μετ’ εμποδίων, με αποτέλεσμα 2 από τις 4 παραλίες (Τολό, Κονδύλι) να χάσουν τη Γαλάζια Σημαία λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ναυπλιέων θα έχει στη διάθεσή του 105.806 ευρώ για να καλύψει με ναυαγοσώστες τις παραλίες του, τουλάχιστον αυτές που θα βραβευτούν φέτος με Γαλάζια Σημαία.

Αντίστοιχα ο Δήμος Ερμιονίδας θα λάβει 52.892 ευρώ και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών 24.865 ευρώ.

Πόσα δίνει ο Πέτσας στους Δήμους για ναυαγοσώστες

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται βάσει συγκεκριμένης πρότασης της ΚΕΔΕ συνολικό ποσό ύψους 7.000.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Σημειώνεται επίσης ότι από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, πάντα σε συνεννόηση με την Αυτοδιοίκηση, δίνουμε φέτος 7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών τους.

Σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συμβάσεις που τελικά θα υπογραφούν θα καλύψουμε απολογιστικά το όποιο σχετικό κόστος και για όσους δήμους χρειάζεται.

Με την παρέμβασή μας αυτή προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis