home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τι διευκρινίζει ο Γαβρήλος για τους ναυαγοσώστες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι που διαθέτουν παραλίες και η επισήμανση Παπαστεργίου.
Σωτήρια επέμβαση για 89χρονο που παραλίγο να πνιγεί στη Νέα Κίο

Στην απροθυμία που επέδειξαν οι κλειστές ναυαγοσωστικές σχολές ώστε να καλύψουν τις παραλίες του Ναυπλίου, οφείλεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιήλθε ο Δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος παρότι κίνησε κανονικά τη διαδικασία διαγωνισμού που προβλέπεται με βάση την κείμενη νομοθεσία, και ενώ το σχετικό κονδύλι ήταν εξασφαλισμένο, δεν βρέθηκε σε πρώτη φάση η απαιτούμενη επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να καταστεί άγονος. Στη συνέχεια κατάφεραν να καλυφθούν η Καραθώνα και η Πλάκα Δρεπάνου, ενώ το Τολό και το Κονδύλι έχασαν τη Γαλάζια Σημαία λόγω της μη κάλυψής τους με ναυαγοσώστες.

Για τους 11 πύργους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων απαιτούνταν τουλάχιστον 21 ναυαγοσώστες. Ωστόσο αρχικά δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά για την ανάληψη του έργου, παρά την αρχική προθυμία του Δημήτρη Καπράνου. Πάνω σε αυτό ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος θέλησε να κάνει κάποιες διευκρινήσεις, με αφορμή κάποιον σχολιασμό που είχε κάνει σε έγγραφο που είχε ως σκοπό την ενημέρωση των αρμόδιων λιμενικών αρχών.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Γαβρήλος:

«Όπως θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα για την αποστολή του εγγράφου απευθυνόμενος αποκλειστικά στο λιμεναρχείο Ναυπλίου με ημερομηνία 15-7-2021 είχε ως σκοπό την ενημέρωση των αρμόδιων λιμενικών αρχών για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Ναυπλιέων για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών.

Το έγγραφο αυτό αναφέρει αληθινά και πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την μη ευόδωση των ενεργειών του Δήμου Ναυπλιέων για την κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες για το έτος 2021.

Ο σχολιασμός ενός μικρού τμήματος του εγγράφου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή χρονιά στις παραλίες αναφέρεται γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι που διαθέτουν παραλίες, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από δημοσιεύματα. Σε ένα από αυτά μάλιστα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτριος Παπαστεργίου επισημαίνει ότι: “Οι κλειστές ναυαγοσωστικες σχολές … καθιστούν αδύνατη την κάλυψη αυτής της αρμοδιότητας”.

Οι επισημάνσεις αυτές μας οδηγούν στον σχολιασμό που αφορά γενικά και ουδεμία πρόθεση υπήρχε να βλάψει η να προσβάλλει των κ. Δημήτριο Καπράνο ως άνθρωπο και ως επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο αυτόν, κάτι που αποδεικνύεται από την ενεργή συνεργασία μας καθώς συνεργαζόμαστε και πάλι για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis