home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμόςFeatured

Farmakas Mountain Running 2022: Έρχεται η 1η Γιορτή βουνού στο Πλατάνι Αργολίδας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος στο όρος Φαρμακάς καθώς και παιδικού αγώνα.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο αγώνας βουνού Farmakas Mountain Running 2022. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας θα συνδιοργανώσει με το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ και την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ (ΚΕΔΑΜ) στις 5/6/22 την 1η Γιορτή Βουνού “FARMAKAS MOUNTAIN RUNNING”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πλατάνι, ένα μικρό, όμορφο χωριό της ορεινής Αργολίδας που αποτελεί οικισμό του Δ.Δ. του Αγίου Νικολάου του δήμου Άργους-Μυκηνών. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος στο όρος Φαρμακάς καθώς και παιδικού αγώνα.

Προσκαλούνται όλοι να έρθουν για να απολαύσουν το σπάνιο φυσικό τοπίο και να αναπνεύσουν καθαρό οξυγόνο στο θεραπευτικό κλίμα του Φαρμακά με τα αρώματα των βοτάνων του, να τρέξουν στα λημέρια των αρχιληστών της δεκαετίας του 1860, Λαφαζάνη, Κίτσιου και Δαρδάνη (υπάρχουν σχετικά τοπωνύμια) και να ακολουθήσουν τα χνάρια των περιβόητων ανταρτών, Κουβελάκη (καπετάν Φαρμακάς) και Βαζαίου.

Σκοπός και πληροφορίες εκδήλωσης

Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του χωριού μας, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον του όρους Φαρμακά. Έτσι για τους δρομείς που θα έρθουν να τρέξουν σχεδιάστηκαν 2 πολύ όμορφες διαδρομές (24χλμ και 6χλμ) που ξεκινούν από τη καρδιά του αγαπημένου μας χωριού και διεισδύουν στο επιβλητικά όμορφο οικοσύστημα του Φαρμακά. Τέλος μια μικρότερη διαδρομή μήκους 1,5χλμ μέσα στο χωριό απευθύνεται στους μικρούς φίλους που θα έρθουν για το παιδικό αγώνα.

Μεγάλη διαδρομή 24 χλμ
https://www.plotaroute.com/route/1835264?units=km

Μικρή διαδρομή 6 χλμ
https://www.plotaroute.com/route/1835284?units=km

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Κυριακή 05-06-2022

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πλατάνι Αργολίδας

Εκκίνηση αγώνα 24χλμ: Ώρα 09:00 π.μ. στη πλατεία του χωριού

Τερματισμός: Πλατεία του χωριού, Θετική υψομετρική του αγώνα είναι 1190μ
Χρονικό όριο τερματισμού οι πέντε (5) ώρες

Εκκίνηση αγώνα 6χλμ: Κυριακή 05-06-2022, Ώρα 10:00π.μ. στη πλατεία του χωριού

Τερματισμός: πλατεία χωριού, Θετική υψομετρική του αγώνα 180μ
Χρονικό όριο τερματισμού 90 λεπτά

Εκκίνηση και τερματισμός παιδικού αγώνα: Κυριακή 05-06-2022, Ώρα 11:00π.μ. στη πλατεία του χωριού

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον αγώνα των 24χλμ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέσα στα τελευταία 2 έτη σε ορεινό αγώνα μήκους 12χλμ ή σε αγώνα με θετική υψομετρική 500μ. Στον αγώνα των 6χλμ μπορούν να τρέξουν ελεύθερα όλοι χωρίς περιορισμούς.

Ιατρική εξέταση

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οφείλουν να βρίσκονται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις . Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και στα κατηφορικά τμήματα.

Διακρίσεις – Έπαθλα – Απονομές

Νικητές ανακηρύσσονται:
-Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης για τα 24χλμ, τα 6χλμ καθώς και για τον παιδικό αγώνα.

Σε όλους του τερματίσαντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977245208 κ. Γκούτσης Γιάννης, 6956632105 κ. Γκόφας Παναγιώτης .

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Farmakas Mountain Running https://www.facebook.com/farmakasmountainrunning

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 100 συμμετοχές στον αγώνα των 24χλμ και 100 συμμετοχές στον αγώνα των 6χλμ και το αργότερο μέχρι τη Κυριακή 29/05/22. Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 5/6/22 στη γραμματεία του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Κόστος συμμετοχής αγώνων & προθεσμίες

Συμμετοχή στα 24χλμ: 18€
Συμμετοχή στα 6χλμ: 7€
Συμμετοχή στο παιδικό αγώνα: δωρεάν

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στο αντίστοιχο αγώνισμα πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίτιμου συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης όπου στο όνομα καταθέτη θα συμπληρωθεί το ονοματεπώνυμο του δρομέα:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR3401713360006336040030981

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΩΝ

Το κόστος συμμετοχής αφορά: ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, υπηρεσίες τροφοδοσίας, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των αγώνων.

Γενικές διατάξεις για όλα τα αγωνίσματα

Κανονισμοί:

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Η χρονομέτρηση των αγώνων για τα 24χλμ και για τα 6χλμ θα γίνει ηλεκτρονικά

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν ομάδα εθελοντών διασωστών της περιοχής.

Στη διαδρομή του αγώνα 24χλμ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών στο 5,5χλμ στο 11χλμ στο 13,5χλμ και στο 20χλμ

Κάθε αθλητής υποχρεούται να φέρει μαζί του καθ όλη τη διαδρομή υδροδοχείο χωρητικότητας τουλάχιστον 500ml

Στη διαδρομή του αγώνα 6χλμ θα υπάρχει 1 σταθμός τροφοδοσίας των αθλητών στο 4χλμ

Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

H οργανωτική επιτροπή με κάθε δήλωση αθλητή αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών του από τον αγώνα

Πρόγραμμα αγώνων

Κυριακή 05-06-2022
7:00-08:30 Παραλαβή αριθμών από πλατεία χωριού
09:00 Εκκίνηση δρόμου 24χλμ, 6χλμ

11:00 Εκκίνηση παιδικού αγώνα
13:00 Απονομές νικητών

14:00 Γεύμα αθλητών
15:00 Περάτωση αγώνα

Φύλαξη ρούχων

Στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριών καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Η οργανωτική επιτροπή λόγω της πανδημίας με τον covid -19 προσαρμόζει όλα τα δεδομένα στο παρακάτω πρωτόκολλο. Αν συμβούν τροποποιήσεις μετά την δημοσίευση της προκήρυξης θα υπάρξει ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή. Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων:

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσες και όσοι έχουν αποδεχθεί τους όρους της διοργάνωσης ,που προβλέπονται από τα ισχύοντα μέχρι τώρα για τη διεξαγωγή αγώνων και θα είναι απαραίτητα ένα από τα παρακάτω έγγραφα:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Βεβαίωση ότι ο συμμετέχων νόσησε το τελευταίο 3μηνο.
  • Τεστ PCR 48 τελευταίων ωρών.
  • Rapid test τελευταίων 24 ωρών.

Ματαίωση – Αναβολή – Τροποποίηση

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ή και κατά την διάρκεια, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι ασφαλείς οι αρχικές διαδρομές.

Ενστάσεις

Ενστάσεις θα γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 60 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ποινές

Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται.

Εξοπλισμός

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες εκτός από 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 500ml. Επίσης συστήνεται μπατόν ορειβασίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button