home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Γκιολας: Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο και σταθμό για όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο

«Η Πρωτομαγιά του 2022 είναι πλέον βέβαιο ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για την μεγάλη πορεία της κοινωνίας που δοκιμάζεται».

Με αφορμή τη σημερινή μέρα της Πρωτομαγιάς ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε:

«Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί για τον κόσμο που παλεύει και διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο ορόσημο και σταθμό για τους αγώνες όλων εκείνων που βιώνουν στο πετσί τους ασήκωτο το βάρος της νεοφιλελεύθερης ασυδοσίας και της κυβερνητικής ωμότητας και αναλγησίας.

Πρωτοφανείς συνθήκες που περιορίζουν κεκτημένες ελευθερίες και δικαιώματα, πρωτόγνωρες επιθέσεις στα χαμηλόμισθα βαλάντια, ακρίβεια και χαρακτηρισμοί (το τζάμπα πέθανε..) που ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και ένας φόβος που εξαπλώνεται μέρα με την ημέρα προδικάζοντας ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που κάθε μήνα δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις, ετοιμάζεται για την ώρα της «πληρωμής», δηλαδή για να επιστρέψει στον κ. Μητσοτάκη και την Ν. Δημοκρατία όσα βάσανα και ταλαιπωρίες τους επέβαλε. Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, που εξακολουθεί να συμβολίζει την μάχη των εργαζομένων και των ανέργων εναντίον εκείνων που εκδηλώνουν το ταξικό τους μίσος αμείβοντας με 1000 ευρώ την ημέρα τα «δικά» τους παιδιά, εναντίον εκείνων που επιτρέπουν αλλά και επιβραβεύουν την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα, που απειλούν την πρώτη τους κατοικία, γεμίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με «αδιευκρίνιστα» τεράστια ποσά, επικοινωνούν τις πρακτικές τους με καλοταϊσμένα Μέσα Ενημέρωσης κάνοντας το άσπρο, μαύρο και τέλος «διορίζουν» τους γόνους τους σε τραπεζικά funds ή στο Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η νεολαία μας στενάζει από την ανεργία και παλεύει να επιζήσει δουλεύοντας ως διανομείς ή γκαρσόνια, αυτή η μεγάλη πλειοψηφία θα βροντοφωνάξει πως η επόμενη μέρα θα τους βρει απέναντι σε ό,τι τους φτωχοποιεί και σε όσους έχουν πάψει από καιρό να τους σέβονται και να τους υπολογίζουν ως ανθρώπους.

Εργατική πρωτομαγιά

Έφτασε η ώρα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού και όχι των κεφαλαιούχων. Οι πραγματικές ανάγκες των πολλών και όχι τα υπερκέρδη των λίγων.

Η Πρωτομαγιά του 2022 είναι πλέον βέβαιο ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για την μεγάλη πορεία της κοινωνίας που δοκιμάζεται, για την ανατροπή μιας μεροληπτικά ταξικής και αντιδημοκρατικής  διακυβέρνησης, μέσα από τη μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις επόμενες εκλογές που πλησιάζουν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button