Home design
home design

Κοσμοπλημμύρα κατά τη συνάντηση επιταφίων στο Ναύπλιο – Τα έργα τέχνης, τα μπαλόνια και οι φωνές του παπά

Οι περιφορές των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της πόλης αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, όμως δεν έλειψαν τα απρόοπτα
Περιφορά επιταφίων Ναύπλιο (8)

Με λαμπρότητα, μέσα σε κοσμοπλημμύρα και κατανυκτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου η συνάντηση Επιταφίων της πόλης στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, λίγο πριν το Πάσχα.

Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας αντάμωσαν με χιλιάδες πιστούς να συνοδεύουν την πομπή κατά το τελετουργικό. Να σημειωθεί πως ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι κλειστός λόγω εργασιών συντήρησης.

Το τελετουργικό

Οι περιφορές των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της πόλης γίνονται με συγκεκριμένη ιεροτελεστία, καθώς αυτοί βγαίνουν με συγκεκριμένη σειρά από κάθε εκκλησία, ακολουθώντας ο καθένας διαφορετική πορεία μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Κοσμοπλημμύρα στο ιστορικό κέντρο, με το δήμο Ναυπλιέων να έχει φροντίσει ώστε να δημιουργηθεί μία κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά, όπως ταιριάζει στη συγκεκριμένη μέρα, ενώ την ίδια στιγμή η δημοτική φιλαρμονική έπαιζε πένθιμα εμβατήρια.

Τα μπαλόνια, ο παπάς και τα έργα τέχνης

Ωστόσο δεν έλειψαν και κάποια απρόοπτα, όπως όταν ένας παπάς ξεχύθηκε στην πλατεία Συντάγματος λίγο πριν περάσουν οι επιτάφιοι, φωνάζοντας με έντονο ύφος ώστε να απομακρυνθεί ένας πωλητής με μπαλόνια (!!!), με το επιχείρημα πως δεν ταίριαζε στην περίσταση μία τέτοια εικόνα, την ώρα του τελετουργικού.

Την ίδια στιγμή έργα τέχνης με θέμα το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα προβάλλονταν σε οθόνη μπροστά από το Τριανόν, κάτι που θα συνεχιστεί έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis