home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Απέτυχε ο Μαραθώνιος της Κυριακής των Βαΐων; – Έξαλλος ο πρώην δήμαρχος

Άρχισαν τα όργανα μετά την διοργάνωση. Τα στοιχεία που κρίνουν αν πέτυχε ή απέτυχε η 7η αθλητική διοργάνωση
Μαραθώνιος Ναυπλίου β 2022

Η μικρή συμμετοχή αθλητών και θεατών, η περίοδος που επιλέχθηκε να αναβιώσει ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, μετά από δύο χρόνια καραντίνας, ο αποκλεισμός των δρόμων από το Σάββατο, καθώς και την ώρα που τα καταστήματα προσπαθούσαν να δουλέψουν όντας ανοιχτά μια βδομάδα πριν το Πάσχα και η κακοκαιρία που βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι προβλέψιμη όταν αποφασίστηκε η αθλητική εκδήλωση, είναι τα στοιχεία που κρίνουν αν πέτυχε ή απέτυχε η 7η διοργάνωση την Κυριακή των Βαΐων.

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022
ΦΩΤΟ: fb Δήμος Ναυπλιέων

Η προσπάθεια των συμμετεχόντων ήταν πάντως σημαντική παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και υπερέβαλαν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, ενώ αξιόλογη ήταν η συμμετοχή και των μικρών μαθητών που συμμετείχαν, αλλά και των εθελοντών που με όλη την καλή τους διάθεση έδωσαν ευχαρίστως την απαραίτητη βοήθεια που τους ζητήθηκε.

Συμμετοχές και θεατές στο Μαραθώνιο

Οι συμμετοχές ήταν λίγες και μη αναμενόμενες στο Ναύπλιο την Κυριακή των Βαΐων. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος σε συνέντευξή του σε Αθηναϊκό κανάλι, περιορίστηκαν στις 2.500, παρότι αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, καθώς και σε ποικίλες παράλληλες δράσεις που οργανώθηκαν και παρότι οι διοργανωτές μιλούσαν τις προηγούμενες ημέρες για αυξημένη ζήτηση δίνοντας μάλιστα παράταση στις εγγραφές, πέραν του προκαθορισμένου χρόνου. Να σημειωθεί ότι ανάλογη διοργάνωση στο παρελθόν είχε ξεπεράσει τις 4.500 συμμετοχές.

Να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου, μετά από δυο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης λόγω πανδημίας και μελετώντας τα νέα δεδομένα και τις αποφάσεις της πολιτείας, ανακοίνωσε ειδικά για το 2022, την ημερομηνία για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου για τις 17 Απριλίου 2022.

Αντιδράσεις για τον Μαραθώνιο

Εντωμεταξύ, αμέσως μετά το πέρας της διοργάνωσης άρχισαν τα όργανα σε επίπεδο δημοτικών παρατάξεων, με τον πρώην δήμαρχο να εμφανίζεται έξαλλος. Ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς έσπευσε να μιλήσει για παράνοια, εστιάζοντας στον αποκλεισμό της πόλης, στα ανοιχτά καταστήματα και στο κόστος της διοργάνωσης, δηλώνοντας:

«Η απόλυτη παράνοια σήμερα στο Ναύπλιο. Τελευταία Κυριακή πριν το Πάσχα. Τα καταστήματα ανοικτά, με την προσδοκία να δουλέψουν. Αμ δεν δουλέψαν. Όλοι οι δρόμοι κλειστοί με κορδέλες, γιατί είχαμε τον μαραθώνιο που πληρώνουμε με χιλιάδες €, δημότες και επιχειρηματίες. Η απόλυτη ξεφτίλα. Κορδέλες απαγορευτικές παντού και ούτε μια πινακίδα που θα σε οδηγήσει κάπου. Στο εμπορικό κέντρο; Στο λιμάνι; Στην έξοδο από την πόλη; Τίποτα. Γύρω γύρω όλοι και τους ανθρώπους της τροχαίας να μην σ΄ αφήνουν να πας σπίτι σου, γιατί τέτοιες εντολές είχαν. Και ρωτάω: Ο δήμαρχος έκανε τον μαραθώνιο με μηδέν θεατές και συμμέτοχες πληρώνοντας δημοτικό χρήμα; Ο διευθυντής τροχαίας Ναυπλίου, ο Αστυνομικός διευθυντής πώς επέτρεψαν να γίνει αυτός ο αποκλεισμός μιας ολόκληρης πόλης με τεράστια οικονομική ζημιά, με κανέναν σεβασμό σε όλους τους δημότες που ήθελαν να μετακινηθούν; Χωρίς καμιά σήμανση, παρά μόνο απαγορευτικά. Ντροπή σας. Από τον δήμαρχο μέχρι και τον  τελευταίο δημόσιο λειτουργό, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τον πολίτη. Περιμένω την αντίδραση του εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου γι΄ αυτήν την κατάντια. Θα μιλήσουν;».

Οι έμποροι και ο Μαραθώνιος

Οι έμποροι του Ναυπλίου, παρά την αρχική τους αντίδραση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου, είχαν εκφράσει στη συνέχεια την αμέριστη  στήριξή τους στο θεσμό, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα σπουδαίο  αθλητικό γεγονός, μία γιορτή για τη Πόλη μας, το οποίο προσφέρει τα μέγιστα, αναγνωρισιμότητα, επισκεψιμότητα με  πολύπλευρα οικονομικά οφέλη και όχι μόνο».

Έτσι κράτησαν τα καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο  ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Πέτυχε ή απέτυχε ο Μαραθώνιος;

Μετά απ΄ όλα αυτά τελικά πέτυχε ή απέτυχε η 7η διοργάνωση του Μαραθώνιου στο Ναύπλιο; Συνεχίζεται ο θεσμός που επιχειρήθηκε να ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια ή φθίνει; Θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά με τον ίδιο τρόπο και τις ιδιαιτερότητες του Ναυπλίου ή θα αλλάξουν κάποια πράγματα;

Όπως και να ‘χει καλύτερο συμπέρασμα θα μπορεί να βγάλει ο καλόπιστος πολίτης, αν ακούσει και τον απολογισμό των διοργανωτών, που αναμένεται με ενδιαφέρον.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ναύπλιος

    Η ερώτηση πλέον που πρέπει να απαντηθεί από τους διοργανωτές αλλά και από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, είναι η εξής απλή. Με τι δικαίωμα κύριοι αποκλείσατε το ιστορικό κέντρο? Αν δεν κάνω λάθος ζούμε σε δημοκρατία.
    Εκτός και αν σε αυτή την πόλη ο κάθε ένας κινείται όπως τον βολεύει και λογαριασμό δεν δίνει.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis