home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Θα σπάσει ταμεία το Ναύπλιο τις μέρες του Πάσχα

Ποιοι άλλοι προορισμοί της Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού είναι ένα βήμα πριν το sold out.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα, με το Ναύπλιο να είναι ένα βήμα πριν το sold out, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

Οι προκρατήσεις για αυτοτελή διαμερίσματα και κατοικίες φθάνουν ακόμα και το 100% σε δημοφιλείς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Οι προκρατήσεις

Ύστερα από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, το ενδιαφέρον για αποδράσεις σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς επανακάμπτει δυναμικά, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που συγκέντρωσε για λογαριασμό των «Νέων» το πανελλαδικό δίκτυο E-Real Estates για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ airbnb ΠΑΣΧΑ 768x557 1

«Το φετινό Πάσχα τείνει να είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα δύο έτη που όλη η παγκόσμια κοινότητα έζησε», σημειώνει ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, υπογραμμίζοντας την ικανοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης για την πορεία της ζήτησης.

Η ζήτηση

Υψηλή ζήτηση υπάρχει και για τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, Σπέτσες και Υδρα, τη Χίο (με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου που έρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας), το νησί της «Αποκάλυψης», την Πάτμο, καθώς και την Τήνο, την οποία επιλέγουν τόσο ορθόδοξοι όσο και έλληνες καθολικοί για τις Άγιες Μέρες με τον εντυπωσιακό Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στα Μετέωρα, το Ναύπλιο, το Λεωνίδιο με τα αερόστατα και την Καλαμάτα με τον σαϊτοπόλεμο.

Το κόστος

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, τη φετινή χρονιά, εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης.

Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2½ ωρών με στόχο το γέμισα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στην κύρια κατοικία.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates, αναμένεται έντονη κινητικότητα και υψηλότερα ποσοστά προκρατήσεων στους ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button